Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
10. Sep. 2019

Kan jeg dele min lejlighed og sælge den som to separate boliger?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Kære Henrik,

 

I starten af 2018 købte jeg en større lejlighed i det centrale Århus, som jeg med stor glæde har beboet siden.

Planløsningen er ret ideel i forhold til en ejerlejlighedsopdeling for fremtidigt videresalg i form af to separate ejerlejligheder som 3. TV og 3. TH.

Da lejligheden fra overtagelsen har været mit hjem og folkeregisteradresse, er det min formodning, at jeg omfattes af den såkaldte "parcelhusregel", så jeg med ro i sindet kan sælge begge de to lejligheder efter opdelingen uden frygt for senere krav fra Skat.

Er det en juridisk forudsætning, at jeg efter lejlighedsopdelingen først tager adresse i den ene lejlighed og sælger denne; og bagefter tager adresse i den anden og derefter sælger den?

Jeg understreger, at lejligheden siden købet kun har haft én køkkenenhed og ét badeværelse - og ingen værelser har været lejet ud.

Venligst,
K

!: Kære K

Det bedste råd, jeg kan give dig, er, at anmode Skat om en såkaldt bindende forhåndsbesked. I den skal du klart beskrive, hvad det er, du agter at gøre. Samtidig skal du tillige undersøge, om du rent praktisk har mulighed for at opdele lejligheden i forhold til ejerforeningens regler.

Med hensyn til det skattemæssige er området ofte så komplekst og med så mange faldgruber, at jeg udover rådet om den bindende forhåndsbesked vil anbefale, at du tager kontakt til en skatterådgiver, der kan sikre, at du får den konkrete, præcise rådgivning. Der kan være rigtig mange penge på spil.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på