29. nov. 2022

Kælderrum tømt uden varsel: Hvad gør jeg nu?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Kære Henrik,

Jeg står i en ærgerlig situation, som jeg håber, du måske kan hjælpe mig med.

Sagen er den, at da jeg skulle flytte ud af min lejlighed, opdagede jeg, at der var nogen, som havde taget mit opbevaringsrum og at mine ting var væk.

Da jeg henvendte mig til ejendommens administration, fortalte de, at der var sket en fejl: De havde placeret alle mine ting ude i gangen, hvor de stod i to-tre uger, indtil nogen klagede – og så smed de det væk.

Vel at mærke uden at fortælle mig noget om det undervejs, og jeg fandt altså først ud af det, da jeg selv ringede.

Siden da har jeg været i kontakt med dem af flere omgange, hvor de bliver ved med at love at kompensere mig for de tabte ting og at pengene burde være på vej. Der er bare ikke sket noget endnu, og det har stået på i måneder.

Hvad skal jeg gøre? Og har jeg egentlig ret til en kompensation?

Med venlig hilsen,

K

 

!: Kære K,

Når administrationen begår sådan en graverende fejl, skal de naturligvis erstatte det tab, du har lidt, når de har smidt dine ting ud.

Du skal ikke lade dig spise af med forklaringer, men i stedet sende dem et krav på erstatning og i givet fald anmode om at få oplyst, hvilket forsikringsselskab ejendommen har, da det måske kan gå hen at blive en forsikringssag.

Din egen forsikring kan måske dække det som tyveri, da der reelt er tale om, at nogle har fjernet dine ting ulovligt fra et aflåst kælderrum, og det kan derfor være muligt, at din egen forsikring i første omgang vil dække dit tab og herefter søge regres mod administrator, der har fjernet dine ejendele.

Hvis du har en opgørelse med økonomisk krav, kan det jo ikke være så svært at finde ud af at overføre beløbet, hvis I er enige i selve beløbsangivelsen.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner