16. Apr. 2019

Kæmpe-gæld efter lejlighedssalg: Kan vi sagsøge ejendomsmægleren?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik,

Vi solgte vores to-værelses ejerlejlighed tilbage i 2015 med store tab.

Den ejendomsmægler, som solgte boligen, var stensikker på, at boligen aldrig, nogensinde ville kunne blive solgt til den værdi, vi købte den for i 2007.

Men nu, når vi kigger på boligmarkedet, er boligpriserne steget til mere, end det vi købte for i 2007.

Vi sidder med en kæmpe gæld og kan ikke rigtigt komme videre med livet. Vi har fortrudt meget.

Kan vi sagsøge ejendomsmægleren?

Mvh.
C

!: Kære C

Det ejendomsmægleren har sagt i 2015 kan ikke betragtes som en evighedsgaranti. I beskriver ikke situationen i 2015, men jeg går ud fra, at I havde gode grunde til at sælge og dermed realisere tabet.

Der er ingen, der realistisk har mulighed for at spå om fremtiden – ej heller for så vidt angår boligpriserne; hvis man blot går få år tilbage, var der ingen, der troede på, at renteniveauet ville falde yderligere og til trods for det, har vi set rentefald gennem de sidste mange år – og hver gang har ”kloge folk” været helt sikre på, at renten ikke kunne falde yderligere.

I har efter min opfattelse ingen mulighed for at få erstatning hos ejendomsmægleren for de udtalelser, han kom med for fire år siden.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på