17. jan. 2023

Kan jeg købe et hus med åben overtagelsesdag?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Kære Henrik

Kan man lave en handel med en åben overtagelsesdag?

Altså, få dispositionsret over en bolig med det samme og overtagelse, når man selv har solgt, selvom der for eksempel kan gå et helt år? Eller hvordan kan dette formuleres i en kontrakt?

Jeg vil gerne købe et hus til 1,3 millioner kroner. Jeg står med en aktie-feriebolig, jeg mener at kunne få solgt til en million kroner (dvs. en million kontant i hånden). Jeg kan låne 250.000 i banken, og har de sidste 50.000 kroner - plus det løse til dokumenter, skøde, ejerskifteforsikring og så videre - på kontoen.

Kan du hjælpe mig med, hvordan man får sådan en handel i hus?

Med venlig hilsen
S

 

!: Kære S,

Det, du beskriver, vil ganske givet være meget attraktivt for dig, men jeg vil på ingen måde anbefale en sælger at gå ind på de vilkår.

Du ønsker at få dispositionsret over boligen, og sælger har reelt ingen garanti for, at du kan betale købesummen, da der ikke er garanti for, at du får solgt din feriebolig.

I den her konstellation løber sælger den risiko, du ikke selv er villig til at løbe, og det ville jeg ikke anbefale en sælger at gå med til.

Du kunne måske i stedet drøfte med sælger, om I kunne lave en købsaftale, der er betinget af dit salg, men hvor du først får dispositionsret, når du har fået solgt – og dermed får sælger sikkerhed for købesummen.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga