26. okt. 2021

Kan man bede sin nabo om at rydde lidt op?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Kære Henrik

Min nabo – en sød, ældre herre – har lidt rod stående i sin forhave. Der er blandt andet en bunke grus, et gammelt toilet og en masse pap, som selvfølgelig er gået helt i opløsning. Det ser meget sjusket ud, og jeg er også bange for, at det tiltrækker rotter, som har været et stort problem i vores område før med skader på kloak til følge. 


Jeg har spurgt, om han ikke vil få det fjernet, men det generer ikke ham, siger han bare. Hvad kan jeg gøre? 


Hilsen, 


J


 

!: Kære J, 


Umiddelbart tror jeg, at det vil være vanskeligt at gøre noget ud fra en juridisk vinkel. Det lyder ikke til, at der er fare for en sundhedsrisiko. 


Men hvis det er noget, der ikke har nogen værdi, og det generer dig, men ikke din nabo, kan du foreslå at fjerne det for ham i det gode naboskabs tjeneste.


Han slipper af med det problem, der måske har vokset sig lidt større for en ældre herre, og du får en bedre udsigt og gør en god gerning. 


Så få accepten, lej en trailer og brug næste weekend på det. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner