14. nov. 2019

Kan vores ejendomsmægler kræve salær, hvis vi afviser en køber?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik

Kan vores ejendomsmægler kræve salær, når vores formidlingsaftale udløber, hvis vi afviser en køber, som vi har en skidt fornemmelse af?

På forhånd tak.

Med venlige hilsener
P

!: Kære P

Ejendomsmæglerens primære opgave er naturligvis at finde en køber. Lykkes det for mægleren, skal der betales for den ydelse.

Som sælger har man nogle følelser for den ejendom, man sælger, men det er ikke således, at man på grund af en ”fornemmelse” kan afvise en køber uden, at mægleren skal have betaling.

I er selvfølgelig i jeres gode ret til at lade være med at sælge huset, men konsekvensen er, at mægler skal have honorar, fordi varen er leveret; nemlig salget.

Viser det sig, at køber ikke kan opfylde handlen, vil det meget hurtigt blive afklaret, da der skal stilles garanti og udbetaling, sker det ikke, har mægleren ikke krav på salær.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga