Foto: Presse
11. Nov. 2019

Kend reglerne for nybyggeri inden det er for sentTjek de gældende regler for nybyg, inden du underskriver købsaftalen på drømmegrunden. Området såvel som grunden kan nemlig være pålagt myndighedernes regler og restriktioner, som kan forhindre, at du opfører det hus, du havde tænkt dig.

 

Det er rigtig ærgerligt at købe drømmegrunden for så efterfølgende at finde ud af, at man slet ikke kan bygge det hus, man drømte om. Stort set alle byggegrunde er nemlig underlagt en række love og regler for, hvornår, hvordan og hvad man må bygge på sin grund. Det er derfor en rigtig god idé at undersøge de grundlæggende faktorer, inden man skriver under på en købsaftale. I nogle tilfælde må man nemlig slet ikke bygge nyt. I andre er der måske kommet nye regler, efter det nedrivningsklare hus på grunden blev opført. Så se dig godt for.

Dog er der ingen enkel opskrift på, hvad man skal tjekke. Det afhænger nemlig helt af kommunale og grundspecifikke forhold, spørger man et af Danmarks største byggefirmaer, Lind & Risør. Lige meget hvad er det en god idé at sætte sig ind i de overordnede regler for villabyggeri, fx hvad angår maxhøjde, etageantal m.v. Derudover tilladte skelgrænser og bebyggelsesprocenter, de forskellige regler for landzone og byzone og naturligvis den gældende lokalplan for det område, grunden ligger i. Nyudstykkede grunde er også typisk underlagt regler, så pas på med at lade drømmen løbe af med dig, inden du har fået overblikket, lyder anbefalingen.

”Selv om der ligger et eksisterende hus på grunden, er det en gode idé at sikre, at der ikke efterfølgende er lyst en mere restriktiv lokalplan for ejendommen, som kan begrænse byggeriet. Husk derfor altid at gennemgå lokalplan og eventuelle servitutter grundigt. Det samme gør sig naturligvis gældende ved en ubebygget grund. Der kan også være restriktioner til arkitektur, materialevalg, farver m.v., som ikke er i tråd med boligdrømmen,” siger salgschef hos Lind & Risør Morten Boye Bertelsen og tilføjer:

”Sørg også for at undersøge faktorer som jordbundsforhold og de miljøtekniske forhold, så man ikke står foran en stor uforudset omkostning senere i forløbet. Hvis der er tale om en eksisterende ejendom, så sørg for at få et nedrivningstilbud fra et seriøst firma, som har styr på screening, bortskaffelse af bygningsdele m.v. I modsat fald risikerer man at hænge på den omkostning. Det bedste man kan gøre er, at sikre sig at byggefirmaet har kompetente byggerådgivere som ikke kun er sælgere. De bør have et indgående kendskab til reglerne, og bør rådgive om det allerede ved de indledende møder” slutter han.

 

Læs mange flere gode råd og tips til nybyggeri her


 

 
Del det på