København bliver lidt længere i 2020. Foto: Lars Laursen
01. Apr. 2015

København: I 2020 kan du bo på åbent hav


NB! Dette var en aprilsnar. Hvis du vil bo på vandet i København, vil vi anbefale en husbåd.
Redaktionen :)


Kunne du tænke dig at bo i et hus på vandet?


Så får du muligheden i 2020.


Boliga kan nu afsløre, at Københavns Kommune har forhåndsgodkendt en plan om at opføre 300 huse i farvandet ud for nordhavnen i et forsøg på at afbøde virkningerne af den voldsomme tilflytning til hovedstaden.


Projektet blev ifølge Boligas kilder VVM-godkendt  (Vurdering af Virkninger på Miljøet) af Naturstyrelsen i begyndelsen af marts, og de første boliger ventes at stå færdige i foråret 2020. Det kræver dog en endelig godkendelse i Københavns Borgerrepræsentation.


Modsat gængs praksis ved byggerier i havne skal husene ikke stå på pæle, da havdybden i området er over 30 meter. I stedet skal boligerne ligge på pramme i flere rækker i en afstand af 350 meter fra bredden.


'For at undgå “fri flydning af husene”, som kommunens interne arbejdsgruppe formulerer det, vil samtlige boliger blive fæstet til hinanden i et net af kabler, som er tilkoblet to store jernsokler på landjorden.


Unikt projekt
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Københavns overborgmester Frank Jensen (S), men Boligas oplysninger bliver til gengæld modtaget med begejstring af direktør Bendt Jomani Sørensen, der er direktør for et af landets største entreprenørfirmaer, Lirpa Construction.


- Praktisk set vil der være en del udfordringer forbundet med at bygge så langt ude på havet. Vind, bølger og vandstigninger lader sig for eksempel ikke lige tæmme, men hvis det lykkes at skabe et stabilt miljø, vil byggeriet uden tvivl få status som et unikt projekt på verdensplan, siger Bendt Jomani Sørensen.


10 arkitektfirmaer med i konkurrence
De 300 huse vil alle blive bygget i samme størrelse og med samme indretning, og boligarealet er sat til 135 kvadratmeter pr. hus.


Fordelingen mellem lejeboliger, ejerboliger og andelsboliger er ikke fastlagt, ligesom prisniveauet endnu ikke er kendt.


10 arkitektfirmaer er med i konkurrencen om at tegne boligerne, og ifølge Boligas kilder er det buddet fra det danske arkitektfirma Brylle & Faust, som har vakt størst begejstring i kommunen.


Se Brylle & Fausts forslag til projektet i Københavns nordhavn.

Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga