27. Nov. 2018

København stikker af: Hver tredje lejlighedssælger har mindst tjent én million2018 nærmer sig slutfasen, og skal landets anden- og tredjestørste byer nå op på niveau med hovedstaden, skal der fart på. I hvert fald når det kommer til antallet af nyslåede boligmillionærer.

Helt nye tal fra Boliga.dk viser nemlig, at 34 procent af årets ejerlejlighedssælgere i København har kunnet hive en gennemsnitlig fortjeneste på over én million kroner hjem.

Men mens godt hver tredje af de lejlighedssælgende københavnere kan glæde sig over deres nye von And-titel, er der noget længere mellem de selvsamme i Aarhus og Odense.

I den jyske hovedstad er det således 12 procent af dem, der i år har solgt deres lejlighed, som har tjent mindst en million på handlen. Mens det er syv procent af Odenses lejlighedssælgere, der har haft den samme glædelige tur til banken.

- Det er ikke blevet lettere at sælge - nærmere tværtimod. For udbuddet er steget, så køberne især til lejlighederne i København har fået mere at vælge imellem. Vi ser også i vores fremvisningstal, at køberne - især til de københavnske lejligheder er på flere fremvisninger, inden de beslutter sig, siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker hos mæglerkæden Home.

- Boligmarkedet har sat farten lidt ned. Men når det er sagt, så bliver der i et større perspektiv fortsat handlet godt med lejligheder i København. Salget i år til og med tredje kvartal er 90 procent højere end i eksempelvis 2011, siger han.

Blandt landets højeste priser

Ganske logisk kræver det nogle købere med solide pengepunge, når lejlighedssælgerne skal tjene beløb i millionstørrelsen. Og har man sat jagten ind på en lejlighed i landets største byer, kræver både København og Aarhus da også, at man kan betale landets top fem højeste kvadratmeterpriser.

I tredje kvartal var en gennemsnitlig lejlighedskvadratmeter i København udbudt til salg for 45.000 kroner, mens en tilsvarende i Aarhus stod til godt 34.500 kroner. Det svarer til at 80 helt gennemsnitlige kvadratmeter koster intet mindre end 3,6 millioner kroner i København og 2,76 på den anden side af bælterne.

Også i Odense er kvadratmeterpriserne, vi så i tredje kvartal, steget, hvis man sammenligner med samme periode sidste år. I tredje kvartal 2017 kostede en kvadratmeter i byen i midten således 21.883 kroner, mens priserne i år er knap 1.000 kroner dyrere.

Så vil man slå sig ned i H.C. Andersens og Kim Larsens gamle hjemby, skal man for øjeblikket betale i omegnen af 22.800 kroner pr. kvadratmeter. Hvilket altså svarer til, at 80 gennemsnitlige kvadratmeter i Odense rammer mæglernes vinduer med en pris på godt 1,8 millioner kroner.
Så mange har tjent over 1 million kroner på deres boligsalg
Del det på