Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
14. Jan. 2020

Lejer er kommet i fængsel: Må jeg fjerne hans møbler?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Jeg er kommet i en situation, hvor min lejer ikke har betalt husleje i to måneder. Jeg har givet ham et skriftligt varsel med post, messenger og sms, om at han skal fraflytte med et varsel. Jeg har fået kontakt til lejers mor, der siger, at lejeren er kommet i fængsel.

Hun har sendt nøglerne og sagt, at hun har kontaktet Blå Kors for afhentning af alle hans ejendele, men der er ikke sket noget. Kan jeg fjerne lejers møbler?

U

!: Kære U

Formelt er du ikke berettiget til at fjerne lejers ejendele uden fogedrettens og politiets bistand. Du skal derfor sikre dig, at du får en skriftlig erklæring fra lejer, om at du har tilladelse til at gøre det.

Alternativt kan du overveje, om der er et ledigt kælder- eller loftsrum, hvor du kan sikre, at lejers ejendele kan opbevares. Men det bedste vil være at få en erklæring fra lejer; eventuelt kan moren være behjælpelig med det - enten selv eller via lejers advokat.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på