...
10. Apr. 2019

Lejers depositum dækker ikke alle skader: Kan jeg sende en efterregning?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej

Jeg har én udlejningsbolig. Lejer har opsagt kontrakten - de har ikke betalt den sidste måneds husleje på 4.100 kr. Det trækker jeg selvfølgelig fra i depositummet.

Men der er så mange skader, reparationer og malerarbejde i boligen, at depositummet på 12.300 kr. desværre ikke rækker - slet ikke når de samtidig ikke har betalt den sidste måneds husleje.

Hvordan er reglerne for at sende en efterregning? Skal jeg bare sende et beløb med en frist, eller hvordan er reglerne for det?

Tak på forhånd.

Mvh
S

!: Kære S

Lejer er forpligtet til at betale husleje helt frem til opsigelsestidspunktet. Det betyder, at lejer ikke må ”bo depositummet op”.

Du kan altid kræve husleje fra lejer med mindre, der er tale om forudbetalt husleje. I mange lejekontrakter er der en bestemmelse om, at lejer betaler tre måneders depositum og tre måneders forudbetalt husleje. I den situation må lejer undlade at betale husleje i de sidste tre måneder, hvilket også er den normale opsigelsesperiode – netop fordi de allerede har forudbetalt.

I din situation, hvor jeg lægger til grund, at der kun er betalt depositum, er du berettiget til at afkræve lejer husleje for hele lejeperioden og også afkræve omkostninger, der er til istandsættelsen ved fraflyttelsen.

I forbindelse med fraflytningen skal du sende lejer en såkaldt fraflytningsrapport, hvor det angives, hvad der er aftalt, og det skal ske indenfor 14 dage efter nøgleaflevering. I den opgørelse kan du også medtage den manglende husleje, og det kan du naturligvis under alle omstændigeder modregne i depositummet.

Hvis ikke der er tilstrækkeligt med penge i depositummet, må du – hvis lejer ikke betaler – rejse kravet ved domstolene for på den måde at søge at få dit tilgodehavende inddrevet. Du har mulighed for at få vejledning om, hvordan du rejser en sag på domstolenes hjemmeside; www.domstol.dk.

Alternativt kan du søge hjælp i den lokale advokatvagt, med mindre du vælger selv at hyre en advokat til at hjælpe dig.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på