Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
27. Apr. 2021

Må jeg både eje et hus og leje en lejlighed ud til min søn?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.?: Kære Henrik, 


Jeg ejer et hus i Vordingborg. Må jeg have en lejelejlighed i Storkøbenhavn og leje den ud til min søn?


Med venlig hilsen, 


C


!: Hej C, 


Der ikke noget til hinder for, at du ejer et hus i Vordingborg og en lejebolig I København, så længe udlejeren af boligen i København accepterer det. 


Det, der reelt er tale om, er, at du vil fremleje lejligheden til din søn, og reglerne om fremleje er i udgangspunktet temmelig restriktive: Dels kan der normalt kun fremlejes for to år og dels skal der være en grund til at fremleje. 


Det forhold, at du godt vil have, at din søn har et sted at bo i København, er ikke en sådan grund. Så efter lejeloven har I ikke krav på det, men det kan tænkes, at udlejer vil acceptere det. 


I så fald skal I sørge for at have det på skrift. Eventuelt sådan, at det både er dig og din søn, der står på lejekontrakten, og at det kun er en af jer, der behøver at bo i lejligheden. 


Men det kræver under alle omstændigheder en accept fra udlejer. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner

Del det på