14. Mar. 2019

Må man fremleje en lejlighed uden selv at have boet i den?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Min datter arbejder p.t. i Kina og påtænker at købe en lejlighed som investering og senere bolig i Danmark.

Må hun fremleje en nyindkøbt lejlighed i længere tid uden selv at have boet i den?

Hun har bedt mig om at se på nogle lejligheder, men inden vi bruger for meget tid på det, vil det være rart at få afklaret ovenstående.

Det er jo ikke kun mig, der bruger tid på det. Der er også sælgerne.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen

J

!: Kære J

Når man som ejer ikke selv ønsker at bo i en ejerlejlighed, har man normalt ret til at udleje lejligheden. Men reglerne er ofte forskellige fra ejerforening til ejerforening.

Derfor kan der ikke siges noget helt generelt om det - du er nødsaget til at undersøge det i vedtægterne.

Nogle foreninger har meget frie regler, hvor andre er meget restriktive, så når I kigger på en lejlighed, bør det i jeres situation være det første spørgsmål, I beder sælger eller mægler om at få afklaret.

Hvis I vælger at kigge efter en projektlejlighed, altså hvor der først er indflytning, når det er færdigbygget, vil det normalt være sådan, at der i disse lejligheder tillades udlejning.

Det kunne være en overvejelse værd for jer, at se på dette og eventuelt finde en lejlighed, hvor indflytningstidspunktet passer med tidspunktet, for hvornår jeres datter vil vende tilbage til Danmark.

Venlig hilsen

Henrik Høpner
Del det på