Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
21. Sep. 2022

Må min bror overtage huset, vi har arvet?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik,

Min mor er netop gået bort efter længere tids sygdom. Hun har ejet et dejligt hus i udkanten af Vejle, som min bror har været rigtig god til at hjælpe med i forhold til vedligehold og modernisering gennem de seneste år.

Nu er huset overgået til os begge to, men jeg ønsker, at min bror skal eje huset 100%, da han har investeret meget i det - og jeg i øvrigt bor i et andet dejligt hus. Hvordan gør vi det smartest muligt?

Hilsen,
M

!: Kære M,
Når du og din bror begge er arvinger, skal I selv fordele arven mellem jer. Det kan godt i nogle situationer klares uden brug af advokatbistand, men når det kun er den ene af jer, der skal overtage ejendommen og - som jeg forstår det - flytte ind og bo der, vil det kræve, at I får nogle klare aftaler om det.

Det kan være, at der er andre kontante midler, du kan få i stedet for, men et yderligere alternativ kunne være, at du gav helt eller delvist arveafkald, således din bror arver mere, end du gør.

Der er flere forskellige muligheder, og det kræver konkret rådgivning i forhold til den bedste løsning, så kontakt en advokat, der kan hjælpe jer.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner
Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga