18. jul. 2023

Må min kæreste beholde sin lejlighed, hvis vi flytter sammen i min?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Stil dit eget boligspørgsmål direkte HER via vores spørgeformular eller send en mail til ekspert@boliga.dk  - og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik,

Min kæreste og jeg vil gerne flytte sammen i min andelslejlighed, samtidig vil vi gerne beholde hans andelslejlighed i en periode - til vi har set, om det hele går godt.

Vedtægterne i hans andelsboligforening siger dog, at man kun må fremleje, hvis andelshaveren skal udstationeres eller lignende i en tidsbegrænset periode.

Har du nogle fifs eller forslag til, hvordan vi bedst håndterer denne situation? Kan vi fx søge dispensation hos bestyrelsen eller lignende?

Venlig hilsen,

C

!: Kære C,

Når vedtægterne på den måde beskriver, hvornår fremleje kan finde sted, er det normalt noget, der er fokus på i foreningen.

Reglerne er hentet fra lejelovgivningen, hvor en udlejer ikke skal tåle, at der sker fremleje, medmindre der for eksempel er tale om udstationering eller lignende.

Den situation, hvor man vil se, om forholdet holder, er ikke noget, der efter lejeloven og heller ikke foreningens vedtægter, er omfattet af reglerne.

Derfor må I overveje, om foreningen vil give jer en dispensation, og alternativet kan være, at I må ”springe ud i det” og håbe, at det holder.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner

 

Stil dit eget boligspørgsmål HER

Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga