Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
21. Jun. 2022

Må vi flytte op i vores sommerhus på fuld tid?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Kære Henrik,

Vi har for nyligt købt et dejligt sommerhus i Nykøbing Sjælland, som vi glæder os til at tage i brug hen over sommeren.

Vi går med en drøm om at sælge vores villa nær byen og flytte op i sommerhuset fuld tid. Vi er i tvivl om, hvilke regler der gælder på dette område, da vi har hørt, at man ikke må bo i et sommerhus hele året.

Mange tak for hjælpen.

Mange hilsner fra L

 

!: Kære L,

Udgangspunktet er, at sommerhuse skal benyttes som et ”fritidshus”, hvilket modsætningsvis betyder, at det ikke må benyttes som helårsbeboelse.

I nogle lokalplaner findes der også særlige begrænsninger for benyttelse af sommerhuse i området, men hvis det ikke er tilfældes, må man som pensionister - efter at have ejet fritidshuset i et år - benytte det som helårsbolig.

Så hvis I er pensionister, kan I flytte fuldtid ind i jeres sommerhus, når I har ejet det i et år, medmindre der er særlige begrænsninger på netop det sted.

Jeg vil anbefale jer, at prøver at benytte sommerhuset i en periode, hvor det er koldt og stormfuldt, så I på den måde kan prøve det af, om det nu også er så god en idé, som I på nuværende tidspunkt forestiller jer. Der kan være langt til butikker, lægehjælp med videre.

Held og lykke med projektet.

Med venlig hilsen,

Henrik
Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga