Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
01. Jul. 2020

Må vi købe og udleje en landejendom?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej boligekspert,

Vi er ved at købe en landejendom, der skal udlejes til min svigerinde. Ejendommen koster 4,1 millioner kroner og består af et på hovedhus, en stald og et anneks.

Vi vil købe ejendommen som et erhvervslejemål, hvor min svigerinde lejer den tidsubegrænset. Så vidt vi har forstået, må vi ikke udleje ejendommen under markedsprisen, selvom vi naturligvis ikke ønsker at tjene penge på hende.

De månedlige udgifter er ca. 10.500 kr. pr. måned. Må vi udleje til fx 9.000 kroner om måneden?

Må vi leje dele af ejendommen ud til hende – og selv benytte resten, selvom vi ikke har bopæl der?

Vh
K

!: Kære K

Jeg kan ikke give konkret svar på, om jeres pris er korrekt eller ej – umiddelbart forekommer den noget lav.

Hvis man køber en landbrugsejendom, skal bopælspligten opfyldes. Det vil sige, at der normalt skal bo nogen på ejendommen - og det vil ikke blive betragtet som erhvervsudlejning, når man udlejer boligen på ejendommen.

Hvis I skal have et konkret svar på, hvad lejeprisen på boligen er, kan I rette henvendelse til det lokale huslejenævn for at opnå en forhåndsgodkendelse. Hvis I skal være på den sikre side, kan I kontakte en revisor for nærmere rådgivning om skatteberegningen.

Der er ikke noget til hinder for, at I selv benytter en del af ejendommen, mens I udlejer en anden.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på