Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
05. Maj 2021

Må vi sænke det alt for høje hegn i ejerforeningen?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.?: Kære Henrik, 


Vi har et hegn i træ som er 2,8 meter højt i vores ejerforening. Vi synes i foreningen, at det er for højt og tager meget lys, derfor vil vi gerne have det ned på 1,8 meter.


Hvilke muligheder har vi for at komme igennem med det ønske?


Med venlig hilsen, 


H


 

!: Kære H, 


Du skriver ikke noget om, hvorvidt hegnet kun er hos jeres ejerforening eller også er ind mod naboen. 


Hvis der er tale om et hegn, hvor ejerforeningen ejer grunden på begge sider, vil jeg anbefale, at I tager spørgsmålet op til en generalforsamling og eventuelt der stiller et direkte forslag om, at hegnshøjden bliver nedsat til 1,8 meter. Så kan generalforsamlingen tage stilling til det. 


Hvis hegnet derimod er ind mod en nabo, vil jeg foreslå, at I stadig drøfter sagen til generalforsamlingen og der vedtager, at foreningens bestyrelse skal tage kontakt til naboen for at i givet fald forhandle en løsning.  Hvis en løsning ikke er muligt, kan bestyrelsen da give bemyndigelse til at indlede en hegnssag. 


Før I gør det, bør I gennemgå servitutter på ejendommen - herunder for at konstatere, om der er særlige regler, der gør, at hegnet skal være 2,8 meter og ikke den normale hegnshøjde, der i spænd er 1,8 meter.


Hvis I har et godt forhold til naboejendommen, kunne en mulighed være, at man etablerede et fælles gårdanlæg til gavn for begge ejendomme. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner

Del det på