Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
28. Jun. 2022

Må vi som udenlandsdanskere købe en helårsbolig i Danmark?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Kære Henrik

Min kone og jeg bor i Tyskland. Må vi som udenlandsdanskere købe en helårsbolig i Danmark, for eksempel en ejerlejlighed eller en villa, og benytte den i ferierne?

Det vil sige nærmest som en ferielejlighed eller et sommerhus. Og måske udleje den til feriegæster i de perioder, vi ikke bruger den?

Tak for en fin brevkasse!

Vh.

J

 

!: Kære J,

Når du beskriver jer som ”udenlandsdanskere”, går jeg ud fra, at I dermed ikke er skattepligtige i Danmark.

Et af de væsentligste kriterier for at opnå den status er, at man ikke ejer en helårsbolig i Danmark. Allerede af den grund, vil det kunne give jer nogle problemer.

Hertil kommer, at man fra myndighedernes side som udgangspunkt ikke vil acceptere, at helårsboliger står tomme og kun benyttes til ferieformål. Derfor kan I også på den front risikere at få nogle problemer.

Der er mulighed for at købe en ejerlejlighed typisk i nybyggeri, hvor der - så længe, der ikke har været personer tilmeldt i folkeregisteret på adressen – ikke vil være et krav om bopæl.

Så snart der er en person tilmeldt folkeregisteret på adressen, så fanger bordet og det vil ikke længere være en mulighed.

Der er projektlejligheder over store dele af landet, men der er også kommuner, der i forbindelse med byggetilladelser, stiller krav om, at det skal benyttes som helårsbolig. Alternativ kan I købe et sommerhus og benytte det på helt sædvanlig vis.

Med hensyn til udlejning, gælder der generelle regler, der kan sætte begrænsninger for det, så også her er der grund til at være på vagt.

Jeg vil anbefale, at I rådgiver jer med en revisor og en advokat, før I kaster jer ud i projektet.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner
Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga