21. mar. 2023

Mægler har holdt bud på min bolig skjult: Er det tilladt?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Stil dit eget boligspørgsmål HER - og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik.

Jeg har sat min bolig til salg. Min mægler fortalte mig, at der var et bud på den, som jeg var klar til at sige ja til.

Jeg fandt dog senere ud af, at der også var et andet bud på min lejlighed på 120.000 kroner mere end det første; betinget af, at køber sælger sin gamle lejlighed. Men bud nummer to har min ejendomsmægler holdt skjult for mig.

Er det tilladt? Og nogle råd til hvad jeg skal gøre?

Med venlig hilsen,

E

 

!: Kære E,

Nej, det er ikke tilladt, at ejendomsmægleren holder informationer om bud tilbage.

Ejendomsmægleren er forpligtet til at videregive alle bud til dig, uanset at de måtte være langt fra udbudsprisen. Derfor vil jeg foreslå, at du straks kontakter ejendomsmægleren og beder om en forklaring.

Det andet bud, du omtaler, kan der jo være en anden forklaring på; måske har det ikke reelt fremsat, men blot en mulig forespørgsel, men det må ejendomsmægleren redegøre for.

Hvis der har været et bud nummer to, der ikke er blevet dog oplyst, kan det have en betydning, at der har været et forbehold for salg af egen bolig.

I de her tider er det sværere at få solgt, så det vil være en fordel for dig, at få vished om, at salget kan gennemføres og tager det bud, der måske er noget lavere.

Men det er ikke ejendomsmæglerens valg, det er dit valg - hg det er derfor, du skal have alle bud forelagt, så du selv kan vælge.

Du kan klage til klagenævnet for ejendomsformidling, hvis ikke I finder en fornuftig løsning.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner

 

Stil dit eget boligspørgsmål HER

Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga