28. sep. 2021

Mægler har ikke tid til at give os nøglerne: Hvad kan vi gøre?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.



?: Kære Henrik,


Vi har købt et hus, som vi egentlig først overtager 1.november, men som nu bare står tomt. Sælger er flyttet til Jylland, så de sagde, at vi kunne få nøglerne og gå i gang med istandsættelsen, så snart de var ude. 


Nu er problemet, at vi simpelthen ikke kan få hul igennem til ejendomsmægleren. Han svarer sjældent på vores mange henvendelser, og når han gør, siger han bare, at han ikke har tid i dag – også selvom vi har foreslået tidspunktet flere dage i forvejen. 


Vi har været nede i mæglerbutikken for at få fat i nøglerne, men ejendomsmægleren var der ikke, og indehaveren sagde, at han kunne se på sagen, at der først var overtagelse d. 1. november, hvilket jo også er ganske rigtigt. 


Vi har ikke på skrift, at sælger har sagt, at vi kan få adgang til huset inden selve overtagelsesdagen, ejendomsmægleren sagde til os, da vi underskrev købspapirerne, at sælger gerne ville give os adgang, så snart de var ude. 


Hvad kan vi gøre? 


Venlig hilsen


O


 

!: Kære O, 


For at I kan få udleveret nøglerne, er der en række betingelser, der under alle omstændigheder skal være opfyldt: 


Der skal blandt andet ligge et signeret skøde, der skal være stillet bankgaranti eller deponeret for købesummen og handelsomkostningerne skal være indbetalt til de rigtige. 


Derudover skal der tegnes forsikringer på huset; det vil sige såvel villaforsikring som ejerskifteforsikring. 


Når disse forhold er opfyldt og sælger er indstillet på at udlevere nøglen, er der ingen grund til, at mægleren ikke sørger for, at det sker. 


Der skal ske en aflæsning af målerne, og det kan eventuelt håndteres ved, at man tager et billede af målerne og sender det til dem, der skal udarbejde refusionsopgørelsen. 


I kan eventuelt skrive en mail til sælger og få dem til at bekræfte, at det er ok, at I får nøglen. Det giver ikke mening, at ejendomsmægleren ikke har tid til at udlevere nøglerne. Det er trods en del af opgaven som mægler. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner