14. Mar. 2019

Mangler: Skal vi betale for ejendomsmæglerens fejl?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Vi har købt et nyrenoveret hus, hvor der i salgsopstillingen fremgik at være en batteripakke til det installerede solcelleanlæg, så strømmen kunne lagres.

Det viste sig efterfølgende ikke at være tilfældet, og ejendomsmægleren kører udbedringen (køb af batteripakken) som en sag hos deres forsikring. Dog vil ejendomsmæglerens forsikringsselskab ikke betale det fulde beløb og kræver derfor, at vi selv dækker den resterende del.

Kan det være rigtigt, at vi skal betale for ejendomsmæglerens fejl?

Med venlig hilsen
S

!: Kære S

Når ejendomsmæglers forsikringsselskab allerede er involveret, må det betyde, at man har anerkendt, at der er handlet ansvarspådragende. Når det er tilfældet, er udgangspunktet, at I som købere naturligvis skal have denne batteripakke. Der er ikke noget sparet for jer ved blot, at batteripakken bliver leveret senere.

Det eneste, der kan betyde, at I selv må betale en del af batteripakken, er, hvis man kan dokumentere, at I får en gevinst eksempelvis ved, at den batteripakke, der nu bliver leveret som ny, har en længere levetid end den batteripakke, man troede, der var i huset.

Det forekommer mig noget besynderligt, hvis man fra ejendomsmægler og/eller forsikringens side vil forsøge sig med sådan en argumentation, når man har anerkendt at have begået fejlen. I burde få lukket sagen hurtigt til jeres tilfredshed.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på