Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
14. Sep. 2022

Min nabo blander sig i alting: Hvad skal jeg stille op?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Kære Henrik

Jeg skriver til dig, fordi jeg simpelthen ikke ved, hvad jeg ellers kan stille op. Jeg har i flere år døjet med et anstrengt forhold til min nabo, som jeg deler hæk med. Hun er pensionist, og hun har derfor meget tid til at gå op i de helt små ting.

Hun kan finde på at troppe op ved min dør om morgenen og minde mig om, at skraldebilen kommer den dag, at jeg skal huske at klippe hæk inden Sankt Hans eller senest: At mine børns cykler ikke skal stå synligt ude fra gaden.

Jeg holder generelt fin orden på hus og have, og jeg synes, at niveauet af indblanding er helt ude af proportioner. Jeg har flere gange sagt - på en pæn måde - at hun ikke behøver at blande sig, men hun bliver ved.

Hvad kan jeg mere stille op?

Mange hilsner,

T

!: Kære T,

Jeg tror desværre ikke, at der er så forfærdeligt meget, du kan gøre ved din noget insisterende nabo. Du må på en venlig – eller måske sågar en uvenlig – måde afvise hende og bede hende om at passe sit eget, så du kan passe dit.

Det forhold, om du klipper hæk før eller efter Sankt Hans – eller om du overhovedet klipper den – skal hun ikke blande sig i, medmindre der er tale om, at hækken lider skade på hendes side, hvis ikke du klipper den.

Om cyklerne må stå på gaden, er et spørgsmål om politivedtægterne; de må ikke stå i vejen, så man ikke kan passere på fortovet, men ellers er det også noget, hun skal blande sig udenom.

Med hensyn til skraldespanden – og den slags andre fuldstændigt ligegyldige forhold - skal hun simpelthen blot have besked på – kontant i givet fald – at passe sit eget.

Der er ikke tilstrækkeligt til, at du for eksempel kan bede politiet om give hende et tilhold om ikke at komme på din matrikel, men på den anden side, når hun måske sidder i sit køkkenvindue, kigger ud og overvåger lokaliteterne, er der på den måde måske mindre risiko for, at I får indbrudstyve i området.

Det er klart et irritationsmoment, men det er ikke noget, der i praksis kan gøres noget ved juridisk.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner
Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga