Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
26. Jul. 2021

Min nabos hund gør meget: Hvad kan man gøre?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.?: Hej Henrik,


Min nabos hund gør helt vildt meget. Vi bor i et klassisk parcelhuskvarter med almindelige hække, så det betyder, at jeg må høre på den i tide og utide. 


Den gør faktisk primært, når jeg selv bevæger mig rundt i min have, typisk i et par minutter ad gangen. Naboen kan ikke få den til at stoppe, den er komplet ligeglad, når de kalder på den. 


Hvem kan gøre noget ved det? Hunden er sød nok, når jeg snakker med den, men det gider jeg bare ikke gøre, hver gang jeg er i min have. 


Tak for hjælpen


T


 

!: Kære T, 


Der er desværre nok ikke meget at gøre ved det. Når I bor i et ”klassisk villakvarter”, vil det normalt være grundejerforeningens vedtægter – hvis I har sådan en – der skal regulere forholdet. 


En hund den gør, det er en del af dens natur, og det er efter normal praksis så at sige umuligt at få politiet til at gribe ind, medmindre man kan argumentere for, at der er tale om dyremishandling eller hvis den gør konstant både dag og nat. 


Hvis det er muligt at opdrage hunden til ikke at gø, er det måske den eneste farbare vej eller måske en anden afskærmning, så hunden ikke kan se eller høre jer og derfor ikke har behov for at gø.  


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner

Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga