25. Sep. 2018

Min søn vil ikke betale husleje, før jeg smider min datter ud: Hvad gør jeg?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned – og i visse tilfælde længere tid – før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hejsa

Jeg lejer et stort hus, og min søn bor på 1. salen.

I februar måned flyttede hans nye kæreste, hendes 6-årige søn og hendes 24-årige bror ind med min godkendelse og en aftale om 2.000 kr. i husleje. I marts låner min datter et værelse hos mig i stueetagen, hun betaler 1.000 kr.

Nu - et halvt år efter - vil min søn og svigerdatter ikke betale husleje til mig, før jeg smider min datter ud; hun er 35, har fast arbejde og laver ingen ballade overhovedet.

Jeg har bedt dem flytte, eftersom det er dem, der tydeligvis ikke trives, men det vil de ikke - forståeligt med den billige husleje.

Hvad kan jeg gøre?

Hilsen
J

!: Kære J

Det er en ulykkelig situation, der er opstået, og desværre er den juridiske udvej af problemerne ganske voldsom.

Du skal om nødvendigt først ophæve fremlejemålet på grund af den manglende huslejebetaling. Der skal gives et såkaldt påkrav, før en ophævelse kan finde sted, og herefter kan sagen sendes i fogedretten, der med politiets bistand kan hjælpe dig med at få sat fremlejer på gaden.

Jeg håber for familiefreden, at I kan finde en mere mindelig løsning på problemerne.

Venlig hilsen

Henrik Høpner
Del det på