Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
01. Jul. 2020

Min udlejer vil etablere et pizzeria i min bygning: Kan jeg på nogen måde modstride det?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Kære Henrik

Jeg bor til leje i en bygning med to lejemål og et forsamlingshus.

Ejendommen er blevet solgt, og den kommende ejer vil etablere et pizzeria i bygningen. Kan jeg på nogen måde modstride dette?

Det er en meget gammel ejendom, og åbningen af et pizzeria vil genere med både larm og lugt døgnet rundt.

Mvh
P

 

!: Kære P,

Udgangspunktet er, at det er ejeren, der bestemmer, hvad ejendommen skal bruges til. Det skal selvfølgelig ske i overensstemmelse med gældende lovgivning – og det betyder, at bl.a. kommunen skal godkende ombygningen. Der kan i lokalplanen eller i private servitutter være forhold, der gør, at der ikke kan opnås tilladelse til at lave et pizzeria.

Hvis det alligevel sker, skal ejeren selvfølgelig hele tiden sørge for, at han ikke misligholder sine forpligtelser til dig som lejer. Udlejer skal holde god ro og orden – og det gælder også, hvis han selv måtte eje pizzeriaet.

Umiddelbart tror jeg, at det er en svær kamp for dig – i hvert fald hvis kommunen er med på ideen.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på