...
10. Apr. 2019

Min voksne datter vil flytte hjem til sin mormor: Kan hun på sigt overtage mormors lejlighed?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Min voksne datter overvejer at flytte hjem til sin mormor og leje et værelse der. Lejligheden er oprindeligt en husvildebolig (Frederiksberg Kommune), men mormor har boet der i 45 år.

Min datter vil naturligvis få adgang til øvrige rum, men da mormor pt. får boligsikring, vil hun stå som lejer af et værelse og ikke indgå i 'fælles husstand'.

Vil min datter på sigt kunne overtage lejligheden?

Hvordan vil boligsikring blive påvirket? Vil de kvadratmeter, som min datter lejer, blive fratrukket eller hvordan gøres det?

Med venlig hilsen
P

!: Kære P

Den konstruktion, som I påtænker, virker umiddelbart lidt kompleks. Jeg tror, det mest hensigtsmæssige vil være, at din datter flytter ind hos mormor og direkte bliver en del af husstanden.

Det vil forhåbentlig sikre, at der ikke bliver problemer med, at din datter kan blive boende, uanset hvad der måtte ske med din mor på længere sigt. Det forudsætter naturligvis, at der er tale om en reel husstand – og udover muligheden for på længere sigt at overtage lejligheden, giver det forhåbentlig også mulighed for et tæt og nært familiebånd generationerne imellem.

Med hensyn til boligsikring er det noget, I er nødt til at drøfte med kommunen, da det ligger udenfor, hvad vi her i brevkassen kan give konkrete svar på.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på