Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
15. Aug. 2022

Naboen har klippet min hæk ned: Hvad skal jeg gøre?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Min nabo har været i gang med at klippe min hæk ned for at give bedre plads til sine egne træer, der udgør hans hæk. Han har stået og lænet sig ind over skellet, der er imellem vores respektive hække for at kunne nå, men har ikke klippet sine egne træer, der er over tre meter høje.

Da han var i gang med projektet, bad jeg ham stoppe, så vi lige kunne tale om det – og finde en løsning, vi begge to er glade for. Det ville han ikke, da han mener, min hæk kvæler hans træer.
Jeg har terrasse, der hvor han har klippet min hæk, og har nu udsigt til hans skraldespande, der står umiddelbart bag hækken og skygge fra hans træer. Det er jeg ret træt af.

Hvad skal jeg gøre for at stoppe ham og få ham til at passe sin egen have fremfor min – der i øvrigt er ganske velholdt.

Venlig hilsen,

C

!: Kære C,

Der er ingen tvivl om, at naboen naturligvis ikke må klippe din hæk. Det kan i yderste konsekvens karakteriseres som hærværk, om end jeg tvivler på, at politiet vil gøre meget ved sagen ved en anmeldelse.

Når din nabo ikke vil tale om tingene, er der nok desværre ikke andet at gøre end at indkalde et hegnssyn, hvor jeg går ud fra, at din påstand må være, at naboens hæk skal klippes ned til en maksimumhøjde på 1,8 meter i skel, og din hæk skal være tilsvarende. Hegnssynet kan eventuelt også komme med alternative løsningsforslag på konflikten.

Det bedste vil nok være, hvis du skriver et venligt brev til din nabo og på den måde opfordrer til, at I kan finde en mindelig løsning.

Selvom hegnssynet kommer og afsiger en kendelse, vil det næppe være noget nogen af jer, vil blive glade for i længden. Dialog er det bedste middel i den situation, I er havnet i.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner
Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga