Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
08. Jun. 2021

Naboens børn larmer: Skal jeg kontakte ejerforeningen?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.?: Kære Henrik


Jeg har boet i det samme rækkehus i Skejby i næsten 30 år og haft mange skiftende naboer, men den nye nabo, der lige er flyttet ind i januar, er af værste skuffe. Det er en far og hans to børn.


Haverne er meget små, men alligevel har de stillet et fodboldmål op ind mod mig. Når de skyder forbi målet, bliver bolden fanget i hækken, som står og ryster, og samtidig vælter det ned med blade. Når de scorer jubler de ofte højlydt – og det kan jeg selvfølgelig tydeligt høre inde på min terrasse. 


Jeg har spurgt, om de kan gå over på den nærtliggende skole og spille fodbold fremfor i haven, så hækken får en chance for blive stående, og at deres råben og skrigen er ganske forstyrrende, da jeg nyder at have småfugle på besøg på mine foderbrætter – jeg bor i enderækkehuset og har tidligere haft mange fine fugle i haven, men de kommer ikke, når der bliver spillet fodbold inde ved siden af.


Faren har svaret mig, at børnene kun er der hver anden uge, og at jeg må leve med lidt ”gang i gaden”, når jeg bor i rækkehus, men det har nu aldrig før været et problem i området.


Reglementet siger, at der skal være ro før kl 8 og efter kl 22 på hverdage, og det overholder de også. Ellers er der ingen regler for, hvad man må lave i sin have – med den undtagelse, at man ikke må have havetrampoliner. Skal jeg kontakte ejerforeningen? 


Venligst, 


S


 

!: Kære S,


Hvis problemerne er af så voldsom karakter, at det er ødelæggende for din tilværelse, ville jeg anbefale dig at kontakte ejerforeningen og bede dem overtage vurderingen af, om naboen overskrider de grænser, der gælder i området 


Det kan tænkes, at en henvendelse fra foreningen vil få naboen til at dæmpe sig lidt og på den måde forhåbentlig løse problemerne.  


Hvis hækken tager skade af fodboldene, kan det eventuelt komme på tale - hvis det i øvrigt er tilladt i foreningen - at opsætte et hegn i stedet for hækken, og så kan du have hæk på din side af hegnet. 


Med hensyn til småfuglene, er der nok desværre ikke så meget andet at gøre end at lokke dem til ved foderbrættet og håbe på, at de kan abstrahere fra fodboldsspillet. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner

Del det på