Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
28. Jun. 2022

Nybygget sommerhus er for tæt på skel: Hvem har ansvaret?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Kære Henrik,

Vores datter har fået en sommerhusgrund af os. Hun har aftalt med en
lokal bygmester at opføre et sommerhus. Dette er blevet et fantastisk sommerhus, men nu kommer problemet:

Kommunen vil ikke godkende projektet, da de mener, at udhuset
ligger for tæt på skellet. Grunden grænser op til et fællesareal.
Hvem har ansvaret, og hvad er det videre forløb?

Venlig hilsen

P

 

!: Kære P,

Ansvaret vil typisk være hos den person, der har udarbejdet projektet; det kan være en arkitekt, hvis en sådan har hjulpet til, eller også hos den entreprenør, der har påtaget sig ansvaret for at bygge sommerhuset.

Hvis du som bygherre(ejer) har krævet eller anvist, at udhuset skal ligge på et bestemt sted, kan du også selv have en del af ansvaret.

Det er ikke usædvanligt, at der kan opstå problemer af den karakter, hvis man bygger for tæt på naboen eller vejen. Grænserne for afstande er større i sommerhusområder end ved helårsbeboelse. Så det kræver en gennemgang af hele aftalegrundlaget for at placere et ansvar.

Hvis kommunen har givet tilladelse til byggeriet efter at have set tegningerne, kan de i nogen tilfælde selv være årsagen bag fejlen og dermed måske også ansvarlige.

Enkelte gange kan det løses med dispensation fra lokalplanen i området, men det kræver en kontakt til de kommunale myndigheder.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner
Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga