20. sep. 2023

Nye ejendomsvurderinger er fyldt med fejl


Den 18. september åbnede Skats vurderingsstyrelse op for, at 1.7 millioner danske boligejere fik adgang til deres nye, foreløbige ejendomsvurdering af deres ejerbolig.


Vurderingen er vigtig, da den danner grundlaget for de nye boligskatteregler, der træder i kraft pr. 1. januar 2024. Men flere tusind boligejere oplever, at der er fejl i deres vurderinger.


DR Nyheder har analyseret salgspriser på mere end 82.000 boliger, og finder, at hver tredje bolig er fejlvurderet med mere end 20 procent. I gennemsnit afviger de nye ejendomsvurderinger med 457.000 kroner fra salgsprisen.

 

Forsinket og fejlagtigt system til milliarder


På trods af, at det nye IT vurderingssystem har været 8 år undervejs og kostet 4 milliarder kroner at udvikle, så er systemet stadig ikke klar til at lave de endelige vurderinger færdigt før tidligst engang i 2025.


Det betyder, at titusindvis af boligejere har fået en fejlagtig, foreløbig ejendomsvurdering uden mulighed for at rette eller klage over den, før den endelige vurdering foreligger.


De fejlagtige vurderinger skaber usikkerhed og kan påvirke det danske boligmarked. Flere boligejere frygter, at de nu ikke kan sælge deres bolig i fremtiden, ligesom at nye boligejere ikke har en præcis idé om, hvad de skal betale i potentiel grundskyld ved et køb.Boligejere i tvivl kan tjekke prisen online


Hvis du også er én af de boligejere, som er i tvivl om din nye ejendomsvurdering, så har Boliga et værktøj, “Tjek-Prisen”, der måske kan hjælpe dig.


Ud fra syv forskellige datasæt kan vores onlineberegner komme med et estimat på din boligs værdi på markedet lige nu. Det er gratis at benytte "Tjek-Prisen" og det tager kun 5 sekunder.

 

Se hvad din bolig er værd lige her

Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga