Villaen her er årets dyreste handel til 56 millioner kroner. Foto: Elbæks Ejendomsmægler
20. Sep. 2021

Over 30 millioner kroner: Flere huse udbydes til salg for enorme priser68 millioner. 55 millioner. 53 millioner eller 49,5 millioner kroner. Det er de fem priser landets for øjeblikket dyreste ejendomme er udbudt til salg for – og selvom det kan lyde eksklusivt, så bliver der mere og mere trængsel på den øverste hylde af boligmarkedet.

Helt nye tal fra boligmediet Boliga.dk viser nemlig, at antallet af huse til salg for 30 millioner kroner eller mere er steget år for år siden 2017. I år har antallet af ejendomme, der udbydes til salg for de helt høje millionbeløb, allerede nået sit højeste; 42 ejendomme har fået et prisskilt i den størrelsesorden i år mod 39 hele sidste år og 32 året før det.

- De store prisstigninger er én af forklaringerne på, at der udbydes og sælges flere af de allerdyreste villaer. Når priserne stiger, vil flere villaer rykke op i den dyreste prisklasse, siger Lise Nytoft Bergmann, der er chefanalytiker og boligøkonom hos Nordea Kredit.

- Den store interesse for de allerdyreste villaer skyldes dog også den samfundsøkonomiske udvikling, hvor dansk økonomi har været igennem et langvarigt opsving. Det har skabt flere millionærer og succesfulde virksomhedsejere, der har fået råd til og mod på de allerdyreste villaer.

I år er det hus, der er solgt dyrest, handlet for 56 millioner kroner, mens sidste års tilsvarende handel slog alle rekorder, da en villa i Vedbæk nord for København skiftede ejer efter en handel til 150 millioner kroner.

 

LÆS OGSÅ Drømmer du om en solrig terrasse?


Prøv Boligas skyggekort, inden du køber drømmehjemmet
Husene sælges


Selvom der til tider kan være langt mellem det, en mægler vurderer en bolig til at skulle koste, og det, den rent faktisk ender med at blive solgt for, så er udbudspriserne i boligmarkedets VIP-klub altså ikke noget, der skræmmer køberne helt væk.

Sidste år blev der solgt 20 huse for 30 millioner kroner eller mere, det gjorde der også året før – og i år er der hidtil blevet solgt – og tinglyst – 15 hushandler, hvor køber og sælger altså er blevet enige om et beløb over 30 millioner kroner. Dermed antallet af de dyreste hushandler været stigende siden 2016.

- Boliger, der handles til tocifrede millionbeløb, kræver normalt både en stor formue og en høj indkomst. Der er typisk tale om familier med gamle penge via arv eller familier, der har skabt en succesrig virksomhed fra bunden, der har råd til at købe de dyre huse, siger Lise Nytoft Bergmann til Boliga.dk.

- Mange velhavende familier kan have glæde af at sprede deres formue, så den ikke kun er placeret i familiens virksomhed eller på aktiemarkedet. Her kan en dyr ejendom sprede risikoen og samtidig give familien en eksklusiv ramme i deres hverdag.

Tager man et kig længere ned af prisskamlen – til den om end ikke billige, men i hvert fald noget mere jordnære ende af skalaen; har der også været fremgang i antallet af udbud og handler til mere end 15 millioner kroner.

Ifølge data fra Boliga.dk er antallet af huse, der er blevet solgt for mindst 15 millioner kroner, steget med 175 procent i løbet af de seneste fem år; fra 2016 til 2020.

 

Her kan du se Danmarks dyreste huse til salg 


 

LÆS OGSÅ Drømmer du om en solrig terrasse?


Prøv Boligas skyggekort, inden du køber drømmehjemmet

Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga