24. maj 2023

Påvirker hjemfaldspligt de nye ejendomsvurderinger?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Stil dit eget boligspørgsmål direkte HER via vores spørgeformular eller send en mail til ekspert@boliga.dk  - og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik,

Vi har hjemfaldspligt på vores bolig i Københavns kommune.

Hjemfaldspligten betyder, at ejendommen hverken kan sælges eller belånes, før hjemfaldspligten bliver indfriet, og det koster pt cirka 100 procent af ejendommens mæglervurdering.

Har den situation betydning for størrelsen af den nye ejendomsvurdering?

Venlig hilsen,

AG

 

!: Kære AG,

Ja, det vil have betydning. Der skal tages hensyn til offentlige så vel som privat retlige servitutter, der har betydning for en værdiansættelse på ejendommen, og en hjemfaldspligt har afgjort stor betydning, og vil derfor skulle indgå i den nye offentlige vurdering.

Hvorvidt det rent faktisk er tilfældet, er ikke noget, jeg kan udtale mig om, men det er noget, I skal være meget opmærksomme på – særligt på grund af alle de mangler og fejl, der allerede er konstateret i det nye vurderingssystem.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner

 

Stil dit eget boligspørgsmål HER

Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga