14. Mar. 2019

Problemer med støj og hærværk: Er det muligt at tvinge en ejer til at fraflytte sin lejlighed?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

I vores ejerforeningen har vi en ejer, som er psykisk syg og har en ekstremt generende adfærd, som blandt andet omfatter støj fra lejligheden og hærværk mod ejendommen.

For så vidt angår hærværk, har vi anmeldt dette til politiet og fremsat erstatningskrav flere gange, men det, vi ønsker mest, er ro i ejendommen. Og det er der ikke udsigt til.

I vores vedtægter vedrørende orden i ejendommen står der: "Ejerforeningens bestyrelse kan kræve at beboerne eller de ansvarlige frafytter ejendommen".

Vores spørgsmål er: Er det overhovedet muligt ved dansk ret, at tvinge en ejer til at fraflytte sin lejlighed.

Med venlig hilsen
M

!: Kære M

Det er desværre ikke en ukendt situation, du beskriver. Det er i teorien muligt at gennemføre krav om fraflytning, men i praksis er det meget sjældent, at det sker.

Det er meget indgribende, hvis man skal tvinge folk til at fraflytte -specielt deres ejerbolig, og sagerne tager ofte meget lang tid gennem retssystemet.

I den periode, hvor sagen verserer ved som oftes både Boligretten og Landsretten, vil ejeren stadig kunne bo i lejligheden og det ses desværre, at problemerne bliver større i den periode.

Det bør ikke afholde jer fra at fastholde kravet om ro og orden i ejendommen, men det kan være en overvejelse værd, når der er tale om en psykisk syg person, at kontakte de sociale myndigheder for på den måde måske at få sat fokus på problemet og finde en løsning.

Venlig hilsen

Henrik Høpner
Del det på