Der er masser af sommerhuse at vælge mellem i Danmark for tiden. Foto: Kristian Brasen/Scanpix
04. Jun. 2016

Rekordmange sommerhuse til salg i DanmarkHvis man er træt af at betale dyre flybilletter, når man skal på sommerferie, så bør man måske overveje at investere i et sommerhus inden for landets grænser.

I så fald kan timingen næppe være meget bedre, for i øjeblikket er udbuddet af sommerhuse større, end det har været i rigtigt mange år.

Det viser nye tal fra Boliga.

I øjeblikket er der intet mindre end 14.022 sommerhuse til salg i Danmark. Det tal har ikke været større, siden Boliga begyndte at føre statistik i starten af 2007, og det er 129 flere end den hidtidige rekord i juni 2014, hvor 13.893 sommerhuse var udbudt til salg.

Læs også: Top 10: Danmarks billigste sommerhuse med havudsigt

- Det er ved at komme i gang
Ifølge Morten Skak, der forsker i boligøkonomi på Syddansk Universitet, er det øgede udbud et udtryk for, at sommerhusmarkedet endelig er ved at komme i gang.

Han mener, at sommerhusejernes tro på, at de kan få solgt, kan have  indflydelse på udbuddet.

- Når folk tror, at det er lettere at sælge, så kan det fremme udbuddet. Sommerhusmarkedet har ligget underdrejet i lang tid, men jeg forventer, at det er ved at komme igang nu.

- Men det har også været længere tid om at komme i gang end resten af boligmarkedet som helhed, siger han.

Godt tidspunkt at købe
Med et rekordhøjt udbud er der gode chancer for at gøre en god handel for køberne på sommerhus-markedet, fordi sælger kan være tilbøjelig til at acceptere et nedslag i prisen.

- Jeg tror bestemt ikke, det er noget dårligt tidspunkt. Jeg tror sådan set, det er et udmærket tidspunkt at købe sommerhus nu, siger Morten Skak, som samtidig fraråder folk at spekulere i en eventuel gevinst ved et senere salg.

Han mener udelukkende, man bør investere i et sommerhus, hvis man har tænkt sig at bruge det.

- Man skal ikke spekulere, men købe sommerhuset, fordi man har et ønske om at benytte huset. Så får man jo også det væsentligste afkast, som i virkeligheden er den glæde, man får ved at benytte huset, lyder det fra Morten Skak.

Der er flest sommerhuse udbudt til salg i Region Sjælland, hvor specielt Syd- og Vestsjælland bidrager mest markant, men også Region Midtjylland og Region Nordjylland følger godt med på de næste pladser.

Du kan se udviklingen i udbuddet af sommerhuse her eller du kan se samtlige udbudte sommerhuse her.

Læs også: Top 10: Liebhaver-sommerhuse på Danmarks guldkyst
Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga