Villa Varden er bygget i den arkitektoniske stil historicisme, der efterligner fortiden. Foto: Aalborg Mægleren
27. Feb. 2019

Ridder med rabat: Eventyrlig ridderborg er atter til salg


Det er langt de færreste hjem, der kan prale af skydeskår, der giver mindelser om de gamle forsvarsværker, hvor ridderne fra deres udsigtspunkt i tårnet beskyttede deres borge mod fjenden.


Men det kan Villa Varden eller borgen, som det mere end 100 år gamle hus bliver kaldt i folkemunde.


Der er nok ikke fordi, at beboerne behøver at forsvare mod et fjendtligt fremtog, men huset tager sig i hvert fald imponerende ud med dets beliggenhed midt i Aalborg.


Villa Varden var egentlig på markedet frem til sommeren sidste år, men blev taget af uden et salg. Det oplyser Boliga. 


Nu er prisen blevet nedjusteret med 600.000 kroner - så du nu kan købe borgen - med barokhave - for 6.895.000 kroner.Lavere end gennemsnittet


Umiddelbart er det mange millioner kroner, men ikke desto mindre får du de ridderlige kvadratmeter til en pris, der ligger under gennemsnittet. I hvert fald hvis man sammenligner med de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i Aalborg.


Sidste år blev husene i samme distrikt nemlig solgt til 22.413 kroner pr. kvadratmeter, det viser tal fra Boliga.*


Villa Varden kan prise sig af et boligareal på hele 449 kvadratmeter, hvilket altså resulterer i en kvadratmeterpris  15.356 kroner.Skak, boligpris og drømmehave


Huset blev bygget i 1912 af bygmester og ingeniør Hans Denver, der drømte om at bygge et hus i beton - en drøm blev til virkelighed, da der blev brugt omkring 1.000 tons af det i byggeriet.


Forklaringen på husets form kan efter sigende hentes i Denvers liv, hvor han var ivrig skakspiller, og derfor gerne ville have sit eget tårn med skydeskår.   


Efter en årrække med forfald i 80’erne blev huset købt af de nuværende ejere i 1992, hvorefter de påbegyndte en grundig restaurering, der i 2007 blev krediteret med Nykredits Boligpris. Det oplyser Aalborg Mægleren i deres salgsopstilling. 


Nogle vil måske også genkende den unikke have, der efter en længere renovering var en del af programmet Drømmehaver på DR med Claus Dalby, der blev sendt i efteråret 2011. Se den eventyrlige “ridderborg” her


 

 *Boliga har samlet salgpriserne på solgte boliger i 2018 og udregnet den gennemsnitlige salgskvadratmeterpris fordelt på postdistrikter. 


Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga