07. feb. 2023

Royalt sommerhus? Nu kan du flytte ind i et fransk kongeslot



Det er ikke hver dag, at et slot rammer det danske boligmarked, og da slet ikke et fransk chateau fra 1700-tallet.

Men det er ikke desto mindre det, som du nu kan købe – eller i hvert fald en bid af det.

Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Château d'Arc-en-Barrois, som det tidligere kongeslot hedder, ligger i en lille landsby et par timers kørsel fra Paris og fungerer i dag som lidt af en danskerkoloni - som du altså nu kan blive en del af.

Det fortæller indehaver af mæglerbutikken NordfynBo, Marie Louise Pedersen, der har nogle af slottets værelserne til salg:

- Det er en flok danskere, der ejer slottet i aktieselskab. De købte det for en 10-12 år siden og delte det ud i aktier i forskellige størrelser, der svarer til, hvad der er af rum på slottet, siger hun til Boliga.dk.

De bidder af slottet, som lige nu er til salg, er et tårnværelse på 42 kvadratmeter, der koster 580.000 kroner og en lejlighed på 2. sal på 65 kvadratmeter, der udbudt for lige under 1,4 millioner kroner.


Mulighed for at sætte eget præg


Lige meget, om du køber tårnværelset eller lejligheden på anden sal, så har du i begge tilfælde mulighed for at lave dem om, så de passer til dine behov.

Det fortæller Marie Louise Pedersen, der tidligere har solgt flere af slottets værelser:

- Rummene, man køber og har en aktie i, har man rådighedsret over og kan sådan set bringe hen, hvor man ønsker indvendigt. Der er allerede mange varianter af værelser dernede, så man kan i den grad sætte sit eget præg; ønsker man et andet badeværelser eller for eksempel et tekøkken, så gør man bare det, siger hun til Boliga.dk.

På slottet er der også over 2.000 kvadratmeter fællesarealer, der blandet andet tæller en festsal, et storkøkken, to riddersale, en vinkælder og flere stuer.

 

Se det franske kongeslot her


 

SE OGSÅ: Hvad er din bolig egentlig værd lige nu?


Få tre mæglers vurdering - gratis - med Boliga Salgsvurdering

Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga