I Københavns havne ligger mange smukke husbåde. Foto: Siesbye Kapsch & home Amager
17. Jan. 2018

Så til søs: Se Danmarks dyreste husbådeVil du vugges i søvn af bølgernes bløde bevægelser og nyde din morgenkaffe på et skibsdæk? Og vil du også bo centralt i København, men samtidig være tæt på vandet - som i helt tæt på?

Så er livet på en husbåd måske noget for dig.

For at bo på sådan en båd behøver du ikke at have styr på flynder, fokkemaster og forsejl, eller kunne huske, om bagbord betyder højre eller venstre side. Husene til havs sejler nemlig ingen steder foreløbig, så der er tid nok til at øve sig på de maritime udtryk.

De fasttøjrede fartøjer fås i mange størrelser, former og farver, og de ligger til kajs i alt fra Kolding til Korsør. De dyreste af slagsen er dog alle samlet i Københavns havne.

Hop med ombord på landets fem dyreste husbåde lige her:

7. Skibbroen 8København SV 

Femte

Foto: home Amager

Listens femteplads ligger og hviler centralt i København i vandet ved Skibbroen. Husbådsforeningen under samme navn har eksisteret siden 80’erne og rummer i alt 20 husbåde. Der hører et fælles festlokale og vaskeri til foreningen, og en af bådene på kajen fungerer desuden som café og samlingspunkt.

De 70 kvadratmeter rummer bl.a. to værelser og et badeværelse med badekar. Bådens køkken og stue er ét åbent rum, og i stue-enden kan du slænge dig i den indbyggede, forhøjede sofa.

Pris: 3.300.000 kr.

Se den her

6. Skibbroen 18København SV

Fjerde

Foto: home Amager 

”Alte Liebe” er navnet på denne husbåd, som oprindeligt har fungeret som østtysk stålpram. Båden har siden sejlet sin vej op til Københavns havn, hvor den i dag også er en del af husbådsforeningen Skibbroen, som ligger blot 10 minutter fra Rådhuspladsen.

I 2007 blev husbåden, hvis navn er tysk for "Gammel Kærlighed", forvandlet fra arbejdsplads til privat bolig, og indretningen byder på sjove detaljer som indbyggede senge og kighul i køkkengulvet ned til stuen. 

Pris:  4.250.000 kr.

Se den her

5. Frederikskaj 2V, 2450 København SV

Husbaad_schnack2

Foto: Adam Schnack

Skal din husbåd ikke alene være lækker - men din placering også være helt i top, så er MV Susanne måske den rette båd for dig.

Den hollandske båd kan stadig sejle - men foretrækker man at blive nær inderhavnen, så kan man leve det søde liv til søs i et stort opholdsrum, et soveværelse med walk-in-closet, og så er der også et badeværelse med kar.

Pris: 4.500.000 kr.

Se den her

4. Krudtløbsvej 100Z, 1439 København K

Husbaad_schnack

Foto: Adam Schnack

Skibet Jantje kan blive dit næste hjem - hvis du har mod på at flytte ind i "et levende eventyr, der handler om at drømme sig ud mod nye horisonter," som mægleren Adam Schnack beskriver det.

Jantje blev benyttet som et charterskib, inden det blev ombygget til en moderne husbåd. Og så har man mulighed for at sejle fra sin plads i havnen, hvis man får udlængsel.

Pris: 4.750.000 kr.

Se den her

3. Refshalevej 141G, RefshaleøenKøbenhavn K

Tredje

Foto: Lilienhoff

I vandet omkring Refshaleøen ligger husbåden Bobo - og hvis du er tilbøjelig til at blive søsyg, men stadig drømmer om at bo på vandet, er Bobo et godt bud. Bådens flade bund sørger nemlig for, at den ikke gynger for meget. I modsatte ende fungerer den flade top som et skønt soldæk.

Bobo-båden er beklædt med træ, og de store vinduespartier sender let lyset indenfor. I stueplan er køkken, stue og spisestue i åben forbindelse med hinanden, og her finder du i øvrigt en brændeovn. Nedenunder er der fem værelser samt badeværelse og bryggers.

Pris: 7.450.000 kr.

Se den her

2. Danneskiold-Samsøes Allé 55ZKøbenhavn

Anden

Foto: Nybolig City - Munch & Bjerregaard

Husbåden her er blevet overhalet indenom og må nu nøjes med en andenplads på listen over landets dyreste husbåde. Men det gør ikke  vand-boligen mindre attraktiv. På både indretnings- og beliggenhedsfronten scorer den nemlig fortsat top-point.

Beliggende på hyggelige Holmen pryder husbåden kajen. Den københavnske husbåd er sat i stand fra for til bæk, og de 275 kvadratmeter er fordelt på tre plan med flotte trægulve og store vinduer. Udenfor er der fire terrasser.

Pris: 7.695.000 kr.

Se den her

1. Havnegade 31Z, København K

Foerste

Foto: Siesbye Kapsch

Listens absolut dyreste husbåd har en fortid som londonsk partybåd, men ligger nu og vugger ganske roligt i Københavns havn. I skiftet fra festramme til familiebolig er der blevet lagt godt 25.000 arbejdstimer i en gennemrenovering af båden.

Sundance, som husbåden hedder, rummer bl.a. to badeværelser - det ene med jacuzzi - samt tre børneværelser og et stort master bedroom. Og så er der et soldæk på 200 kvadratmeter.

Pris: 9.500.000 kr.

Se den her
Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga