Foto: Presse
08. Aug. 2019

Sådan gør du din bolig klar til salg Hvis du står og skal sælge dit hus, er det vigtigt, at det ser så præsentabelt ud som muligt. Det kan nemlig gøre en overraskende stor forskel i forhold til om en potentielle køber ender med at give et bud på boligen eller ej. I det følgende kan du læse en række råd til, hvordan du kan sørge for, at dit hjem bliver så salgsklart som muligt, inden det skal fremvises. 


Få facaden til at se ud som ny 


Facaden af huset er det allerførste en potentiel køber ser. Der altså tale om førstehåndsindtrykket af din bolig, hvilket kan gøre en stor forskel for, hvorvidt køber ender med at være interesseret eller ej. Det bedste du kan gøre for at få professionelle til at foretage en facaderens. Efter rensning af facaden, ser huset ofte ud som ny. Du kan i øvrigt fortælle potentielle købere, at du har fået foretaget rensningen, da det vil komme dem til gavn fremover - rensningen sørger nemlig for, at husmuren forbliver ren og pæn lang tid fremover. 


Foretag en hovedrengøring


Derudover er det naturligvis nødvendigt at foretage en oprydning og hovedrengøring af alle rum. Det kræver lidt mere end en støvsugning, da potentielle købere ofte vil åbne låger, skuffer og lignende. Sørg derfor for at få vasket skabe ned både indvendigt og udvendigt. Vær særlig opmærksom på rengøring af steder, der nemt kan fremstå beskidte. For eksempel vil købere være interesseret i at se kælder eller loftsrum, men disse kan ofte fremstå uhumske, hvis du ikke har fået gjort dem ordentligt rene inden fremvisningen. 


Få luftet ordentligt ud 


Det kan virke som en simpel ting, men at få luftet ordentligt ud kan gøre en stor forskel for at hjemmet virker rent og pænt. Ofte kan dit hjem have en lugt, du ikke selv bemærker, men som andre hurtigt fornemmer. Derfor er det en god idé med en hel dags udluftning, selvom dit hjem ikke er ildelugtende. I forbindelse med udluftningen, kan du overveje at bruge en form for duftspray, så der lugter friskt og rent til fremvisninger. Det er dog vigtigt at bruge disse med måde i tilfælde af, at potentielle købere lider af parfumeallergi. 


Klar små mangler 


Ingen forventer, at du klarer en gennemrenovering af din bolig inden den skal sælges. Det kan dog være en god idé at tage sig af små mangler i huset. Det kan for eksempel være, at der er et sted, hvor der er gamle huller i væggen fra malerier, som aldrig er blevet lappet. Eller måske har trappen et løst trin, som du har ville fikse i flere måneder. Brug tid på at få sådanne ting klaret, da det kan give et rodet førstehåndsindtryk, hvis der er mange tydelige fejl og mangler. Er der tale om større projekter, er det selvfølgelig ikke sikkert, du har tid til at tage dig af det, og bør i stedet blot være transparent og gøre køber opmærksom på manglen. 
Del det på