Foto: Topdanmark
26. Jun. 2022

Sådan sikrer du din bolig mod skybrudI de seneste år har skybrud forårsaget store skader på boliger rundt omkring i landet, og alt tyder på, at de kraftige regnskyl bliver hyppigere og mere kraftige i fremtiden.

Forsikringsselskabet Topdanmark oplever, at det især er i sommermånederne, at risikoen for skybrud og medfølgende skader er stor. Derfor har de samlet en række gode råd til, hvad du som boligejer kan gøre for at undgå skader på dit hus.

 

Giv dit hus et skybrudstjek


Topdanmark råder dig til, at du jævnligt gennemgår dit hus og undersøger, om det er klar til at modstå kraftige regnskyl. Det er især vigtigt, at du sikrer dig, at huset er helt tæt ved åbninger som for eksempel døre, vinduer og sammenføjninger i taget.

Samtidig er det også vigtigt, at tagrender og afløb ikke er tilstoppede, ligesom der er dræn, korrekte materialer og hældninger omkring huset, som hjælper med at lede vandet væk.

 

Fjern værdier fra kælderen


Tal fra Topdanmark viser, at skybrud ofte går ud over både bygninger og indbo. Blandt de ting, som Topdanmark oftest modtager anmeldelser på, er tøj, tasker, bøger og sportsudstyr.

Det er særligt kælderrum, hvor der er en høj risiko for uønskede vandmængder ved skybrud. Derfor opfordrer Topdanmark til, at du ikke opbevarer ting af stor personlig eller økonomisk værdi i kælderen.

Derudover bør du undgå at sætte dine ting direkte på gulvet og i stedet placere dem på for eksempel en reol.

Det er også vigtigt, at du undgår at bruge organiske materialer i kælderen. Brug derfor ikke træ på hverken gulve eller vægge, men brug i stedet flisegulve og en vægmaling, der egner sig til miljøet.

 

Lav en ferie-aftale med din nabo


En vandskade kan få ekstra store konsekvenser for en bolig, hvis skybruddet rammer, når der ikke er nogen hjemme.

Skal du ud at rejse i løbet af sommeren eller på tur i det danske sommerland, er det derfor en god ide at lave en ferie-aftale med din nabo, så de kan holde øje med dit hus, mens du er bortrejst – ikke kun for at holde øje med indbrudstyve, men også for at holde øje i tilfælde af skybrud.

Det kan gøre omfanget af en vandskade meget mindre, hvis naboen er hurtig til at opdage skaden.

 

Gennemgå dine forsikringer


Udover at bruge tid på forebyggelse, bør du ligeledes bruge tid på at gennemgå dine forsikringer og se, hvordan du er dækket i tilfælde af skybrud.

Topdanmark tilbyder en særlig udvidet vandskadedækning, som mange boligejere tilvælger for at sikre deres hus mod klimaskader som følge af kraftig regn.

Den udvidede vandskadedækning gør, at du som boligejer er godt sikret mod langt de fleste skader efter vand – også dem, der ikke skyldes skybrud.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du sikrer din bolig mod skybrud, kan du få flere gode råd her.
Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga