Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
07. Apr. 2021

Sælger har efterladt ting i skuret: Må vi beholde dem?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.?: Kære Henrik,


Vi har lige overtaget vores nye sommerhus, men sælger har ladet en masse ting stå i skuret og nogle cykler. Vi har ellers købt sommerhuset uden møbler og inventar.


Det fleste af de ting, der står i skuret, vil vi bare smide ud, men vi vil gerne beholde cyklerne og blandt andet også en grill. 


Er det rimeligt, at vi tager cyklerne og grillen som ”betaling”, når vi nu skal have ulejlighed med at smide resten af skurets indhold ud – eller er vi forpligtet til at kontakte sælger og lave en aftale om skurets indhold?


Med venlig hilsen, 


R


 

!: Kære R, 


I første omgang skal I kontrollere indholdet af købsaftalen. Det er hovedreglen, at inventar med videre følger med, når der handles sommerhus. 


Det er cyklerne og grillen formentlig omfattet af, men I skal for god ordens skyld kontrollere, at der ikke er tale om cykler, der er stjålet. 


Det kan I gøre ved at kontrollere stelnumrene, og hvis de ikke er stjålne, ville jeg - for at forebygge senere bøvl - skrive en mail til sælger og bekræfte, at de er ok med, at I fjerner tingene i skuret, men beholder cyklerne. I modsat fald skal sælger sørge for at rydde tingene selv. 


I kan sagtens sætte en meget kort tidsfrist og en eventuel indsigelse - og endelig bør I sætte sælgers mægler cc på mailen. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner

Del det på