...
28. Mar. 2019

Sælger har klippet et kabel inden fraflytning: Kan vi kræve, han betaler elektriker-regningen?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Kære Henrik

Min mand og jeg har købt et hus - og godt 16 dage efter overtagelse viser der sig en overspænding i nogle el-installationer, som slår hele relæet fra.

Årsagen er et kabel i garagen, som sælger har klippet i forbindelse med fraflytning. Han har dermed skåret jordlederen over, og der er på grund af vejret og stedet kommet vand ind, hvor kablet ligger, hvilket skabte overspændingen.

Der fremgår intet i hverken tilstandsrapporten eller el-eftersynsrapporten om dette kabel.

Vi har en ejerskifteforsikring, som vi afventer dækningsspørgsmålet fra, men der er en selvrisiko. Skaden har kunnet udbedres ved en elektriker, så omkostningerne ligger nok under bagatelgrænsen.

Kan vi kræve, at sælger betaler regningen?

Mvh
C

!: Kære C

Jeg mener, at sælger i denne situation er ansvarlig for skaden. Sælger har øjensynligt helt bevidst ødelagt installationen ved at klippe kablet over. Selv lægfolk må være klar over, at man ikke uden videre kan gøre dette. Heldigvis lader det til, at der ikke skete personskade, og at det ”kun” er en mindre reparation.

Jeg er derimod noget i tvivl om, hvorvidt ejerskifteforsikringen er forpligtet til at dække skaden. Skaden var ikke til stede, da el-eftersynsrapporten blev udarbejdet, og kunne derfor ikke være opdaget. Forsikringen kan efter min opfattelse næppe forpligtes til at betale for sælgers bevidste ”hærværk” og ødelæggelse.

I skal nok tale med den advokat, der har hjulpet med at ordne handlen, og måske løse spørgsmålet over refusionsopgørelsen. Men allerførst skal I kontakte sælger – det kunne jo være, at han erkender sin fejl.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på