Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
23. Okt. 2020

Sælger har selv bygget meget af huset uden at oplyse det. Skal vi gøre noget?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej

Juni 2020 overtog vi et hus fra 2003. Vi erfarer straks ved overtagelsen, at panellofter i kontor, alrum og stue har sluppet vedhæftningen. I løbet af ganske kort tid ses samme problem i andre rum.

Vi erfarer ligeledes flere andre løsninger, der vidner om, at arbejdet ikke er udført af en professionel håndværker.

Sælger nævnte ved overtagelsen – altså et godt stykke tid efter, at vi havde underskrevet købskontrakten - at de selv havde udført dele af arbejdet i forbindelse med opførelsen af huset.

Vi forventer at få hjælp fra ejerskifteforsikringen, men vi synes, at sælger bør stå til ansvar, da de i forbindelse med udfærdigelsen af tilstandsrapporten har sagt nej til, at dele af bygningsarbejdet er udført som selvbyg. Flere naboer kan bevidne, at familien selv har udført det meste indvendigt i huset.

Hvad vil du råde os til at gøre?

Mvh
I & F

!: Kære I og F,

Umiddelbart vil jeg ikke anbefale, at I gør noget.

I kan gøre ejerskifteforsikringsselskabet opmærksomme på, at sælger måske har givet forkerte oplysninger i tilstandsrapporten, men så længe, det er ejerskifteforsikringen, der betaler for udbedringen, har I ikke noget krav i forhold til sælger.

Hvorvidt ejerskifteforsikringen vil gøre noget overfor sælger, er selskabets valg – ikke jeres.

I skal være glade for, at I tegnede en ejerskifteforsikring, for ellers kunne I have risikeret en langvarig sag mod sælger.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på