13. jun. 2024

Salg af hus: Kan vi fortryde?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Stil dit eget boligspørgsmål direkte HER via vores spørgeformular eller send en mail til ekspert@boliga.dk  - og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Vi har sat vores hus til salg, og der kom en køber allerede dagen efter til salg-skiltet var sat op. Der var endnu ikke taget billeder af boligen, ej heller lagt nogen salgsannonce på nettet, idet mægler endnu ikke havde fået de sidste oplysninger, såsom ejendomsskat osv.

Køberen har skrevet under, men vi har ikke skrevet under på salget endnu.

Idet vi overvejer at beholde huset er spørgsmålet: kan vi trække os ud af købsaftalen uden problemer nu?

 

!: Kære Hanne

I en aftaleretlig sammenhæng skelner man mellem det, der hedder et ”tilbud”, og det, der kaldes en ”opfordring til at gøre tilbud”. Mens et tilbud som udgangspunkt er bindende for tilbudsgiveren, er en opfordring til at gøre tilbud det ikke, og man er således ikke bundet heraf. Den, der reagerer på en opfordring til at gøre tilbud, vil herefter som den klare hovedregel afgive et tilbud, som denne bliver bundet af.

I forbindelse med et hussalg betragtes salgsopstilling, til salg-skilte mv., som ”opfordring til at gøre tilbud”. Det betyder, at I som sælgere af huset ikke er forpligtet til at takke ja til det indkomne bud, uagtet at buddet stemmer overens med salgsbetingelser mv., og I er således ikke bundet af salgsopstillingen eller det faktum, at i aktivt forsøger at sælge jeres hus. I denne situation er det jo netop køber, der ”afgiver” et tilbud til jer om at købe huset til den angivne pris – og dette er i naturligvis ikke bundet af, så længe købsaftalen ikke er underskrevet af alle parter.

En ekstra detalje er i forbindelse med hussalg, at køber, såfremt denne er forbruger, har en fortrydelsesret på 6 hverdage i forbindelse med underskrift af købsaftalen. I kan således godt risikere en situation, hvor I er bundet af handlen, men køber stadig kan nå at bakke ud.

Der er også risiko for, at I skal betale mægler. Denne har fremskaffet en køber og dermed optjent salæret.

Med venlig hilsen
Henrik Høpner

 

Stil dit eget boligspørgsmål HER