21. jan. 2010

Se din nye bolig i øjenhøjdeNu kan du tage på virtuel sightseeing på alle Danmarks gader og stræder, når du søger efter en ny bolig.

Google lancerer i dag den danske udgave af Street View til Google Maps med panoramabilleder af gader og veje, og gennem et tæt samarbejde med Google er Boliga.dk det første danske boligsite, hvor brugerne kan lede efter hus eller lejlighed via Street View. 

Det giver helt nye muligheder for boligsøgende, fortæller Boliga-direktør Ricco Zuschlag.

- Gå en tur i dit drømmeområde, mens du sidder foran computeren. Se på caféerne, følg ruten til den nærmeste skole og supermarked, se naboens hus eller tjek nabolaget ud. Man kan simpelthen spare en masse tid og samtidig danne sig et utrolig godt indtryk af et område ved hjælp af Street View. Det er en stor gevinst, når man søger boliger i et bestemt kvarter, siger Ricco Zuschlag.

Googles Street View-biler har i løbet af foråret, sommeren og efteråret kørt Danmark rundt og affotograferet landet fra inderst til yderst. Nu er servicen så blevet en del af Google Maps, hvor man ved at zoome ind kan se panoramafotos på gadeplan. 

Nærmiljøet er vigtigt
I forbindelse med lanceringen i Danmark og Sverige er Boliga blevet valgt som launch partner, fordi sitet ifølge Googles direktør i Danmark, Peter Friis, er et oplagt eksempel på, hvordan man kan udnytte mulighederne i Street View. 

- Nærmiljø er noget af det vigtigste, når man køber hus. Street View tilføjer en ny dimension til boligsøgning, fordi man via musen kan bevæge sig rundt i et område og se detaljerne – ligesom når man går en tur. Med Street View får man en helt anden og mere rig fornemmelse af området: Er vejen hyggelig, er der cykelsti, hvordan ser børnehavens indgang ud. Det, at man kan komme ned på gadeplan og fornemme vejen og huset ved siden af, giver en fantastisk brugeroplevelse og et helt nyt lag af information, siger Peter Friis. 

Superstolte
Boliga-direktør Ricco Zuschlag er begejstret for, at Boliga er blevet valgt som Googles launch partner.

- Vi er superstolte af, at vi er et af de første sites i Danmark, der har haft muligheden for at benytte funktionen fuldt integreret på vores site. Især fordi Google Earth og Google Maps var en kilde til inspiration, da vi fik idéen til Boliga.  

Desuden er vores forretningsmodel bygget op efter nogle af de samme principper som Googles: At gøre eksisterende information tilgængelig på en informativ måde, siger Ricco Zuschlag.

Google Street View kan også benyttes på Boligas svenske søstersite, Boliga.se.

Læs mere om Street View på Boliga

Gå direkte til den udvidede søgning og gå på opdagelse i dit yndlingsområde 
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga