Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
23. Okt. 2020

Septiktanken i vores sommerhus er ulovlig. Har sælger erstatningsansvar?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Vi har i februar 2019 købt et sommerhus. I april 2019 bliver vi i forbindelse med tømningen af vores septiktank gjort opmærksomme på, at tanken ikke er lovlig på grund af sammenfald i tankopdelingen – og at vi skal have en ny tank.

Vi kan af tømningsrapporten se, at tanken havde samme problem i 2015.

Har sælger erstatningsansvar i sådan en sag?

Mvh. H

!: Kære H,

Jeg går ud fra, at sælger også var ejer i 2015 – hvis sælger ikke har fået udbedret skaden i 2015 – hvad noget kunne tyde på, at han ikke har gjort – har sælger ikke givet jer fuldstændige oplysninger om ejendommen. Sælger kan derfor godt være erstatningsansvarlig – men før I kaster jer ud i en længerevarende retssag, bør I få et tilbud på, hvad det koster at købe en ny tank. Det tilbud kan I forelægge sælger og bede om, at han er med til at betale.

Erstatningsmæssigt vil i formodentlig blive mødt med et argument om, at jeres ejendom bliver forbedret, fordi man ikke vil have vedligehold på en ny tank i mange år frem. Derfor vil et forlig ofte være at foretrække.

Venlig hilsen

Henrik Høpner
Del det på