Foto: Lind og Risør
12. Aug. 2019

Skal du bygge nyt? Så kend din byggekontraktLad ikke dumme uforudsete udgifter ødelægge drømmen om dit eget hus. Ved indgåelse af en ordentlig entreprisekontrakt kan du være sikker på, at alle udgifter er belyst fra starten. Det handler om tillid og gennemskuelighed.

Drømmer du om at få opført dit eget hus, er der en række vigtige parametre, du skal være opmærksom på som bygherre, og en god entreprisekontrakt kaster lys over tingene, så du kan sove trygt om natten indtil den dag, du kan flytte ind.Se dig for


Vigtigt inden ethvert kommende byggeprojekt er dog først og fremmest, at den byggegrund, byggeriet skal opføres på, undersøges for tinglyste servitutter, jordbundsforhold og eventuel forurening, som kan besvære og ikke mindst fordyre et nybyggeri. Dette skal afklares, inden der kan indgås en entreprisekontrakt.

”Da det kan være svært at overskue alene, er det en god idé fra starten at entrere med en ekstern rådgiver til at gennemskue eventuelle faldgruber. Har du fx købt en grund med et nedrivningsklart hus, skal det undersøges, hvad det koster at rive ned. Jordbundsforholdene bør afklares som det første samt evt. forurening fra en tidligere olietank eller lignende,” siger salgschef Morten Boye Bertelsen fra Lind & Risør.

Ønsker du at vide mere om nybyggeri, så kontakt Lind & Risør via formularen – og bliv klogere på dine boligdrømme.


Byggeri til tiden


På den baggrund skal der indgås en gennemskuelig, standardiseret entreprisekontrakt som aftalegrundlag med byggefirmaet om opførelsen af et hus til en fast aftalt pris. I kontrakten skal det blandt andet fremgå, at skulle byggeriet blive forsinket, skal entreprenør betale dagbøder til bygherre ud fra en fast aftalt promille for hver dag, byggeriet bliver forsinket.

”Derudover er det vigtigt, at man sørger for at betale huset så sent som muligt og meget gerne EFTER indflytning, så der er tid til en grundig gennemgang af eventuelle fejl og mangler,” fortsætter Morten Bertelsen.

Foto-til-artikel_6

Foto: Lind & Risør


Fortrydelsesret og byggeskadeforsikring


Når man tegner en entreprisekontrakt, skal man sikre sig, at man ud over den almindelige fortrydelsesret på seks dage desuden er dækket af en byggeskadeforsikring, som sikrer bygherres rettigheder, såfremt entreprenør ikke opretholder kontrakten. Denne type forsikring kan fx sammenlignes med en ejerskifteforsikring, når man på normal vis køber et allerede opført hus.

”Denne er obligatorisk hos Lind & Risør, så vores kunder kan sove trygt om natten, selv om den i meget sjældne tilfælde har været i brug. Vi er meget omhyggelige med, at tingene er så gennemsigtige som muligt, så ingen bliver overraskede over, at tingene bliver dyrere. Medmindre det er, fordi man selv har lyst til at give den gas med ekstra lækre materialer og tilvalg,” slutter Morten Boye Bertelsen.

Ønsker du at vide mere om nybyggeri, så kontakt Lind & Risør via formularen – og bliv klogere på dine boligdrømme.
Del det på