Foto: Presse
19. Jan. 2020

Skal du købe ny bolig? Så kan du lige nu få et 30-årigt lån med en hidtil uset fast lav renteDet er lige nu et godt tidspunkt at låne til et nyt hus eller lejlighed. Fastforrentede lån har nemlig aldrig været billigere for danske boligkøbere- og ejere, da renten på 30-årige fastforrentede lån er helt nede på 0,5% – både for lån med og uden afdrag.

 

Hvorfor bør du optage et boliglån i dag?


Når du afdrager på dit realkreditlån, er det ligesom at sætte penge til side til en opsparing, så længe boligen ikke falder i værdi . Renterne på lånet kan du derimod opfatte som en slags husleje, du ikke får igen, og derfor gælder det om at minimere renteudgifterne, så du i stedet får bedre muligheder for at spare op.

”Du bør opfatte din bolig som en langsigtet investering, der måske løber resten af dit liv – eller i hvert fald til du skal sælge din bolig igen. Din boligfinansiering kan løbe i op til 30 år, og selvom du flytter efter fx 10 år, kan der være penge at spare ved at optage eller omlægge dit lån på et tidspunkt som nu, hvor renteniveauet er lavt,” fortæller chef for Produkter og Vilkår i Sparekassen Sjælland-Fyn, Søren Fossing, og fortsætter:

”Det er vigtigt, at du vælger den type af lån, der passer til dig og din eventuelle families liv og økonomi. Lige nu er renteniveauet historisk lavt, og der er mange typer af lån at vælge imellem. Det er derfor nu, du skal overveje dine muligheder.”

Har du brug for en boligfinansiering? Sparekassen Sjælland-Fyn står klar til at hjælpe dig gennem hele processen og sørger for alt papirarbejdet og kontakten til dit nuværende pengeinstitut.


Beregn, hvor meget du kan låne til køb af bolig gennem Sparekassen Sjælland-FynDet billigste realkreditlån nogensinde


De glade tider som boligejer fortsætter, da renten på et 30-årigt fastforrentet realkreditlån har nået et nyt historisk lavpunkt.

Som boligejer har man nemlig lige nu mulighed for at optage et lån med fast rente på 0,5% i 30 år med afdrag til en kurs, der ligger tæt på 100. Så hvis drømmen om hus står højt på din ønskeliste, er tidspunktet måske det rette. Det samme gør sig gældende, hvis du overvejer at omlægge dit realkreditlån.


Kan det betale sig at omlægge sit lån?


Hvis du allerede har en fast rente på 1,5%, 2 % eller højere, vil du med stor sandsynlighed kunne spare  penge på at omlægge dit lån til en fast rente på 0,5%.

Det er især realkreditlån, som er optaget for mere end 2 år siden, der med fordel kan omlægges.

Du bør omlægge dit lån, hvis:

  • du har et fastforrentet lån med 1,5% i rente eller over

  • du går med et boligprojekt i tankerne, så dine besparelser på en lavere rente kan give dig mulighed for at realisere drømmene

  • du overvejer at ændre profil på dit nuværende realkreditlån – fx fra variabel til fast rente

  • du overvejer at begynde at afdrage eller vil ændre løbetid.


Vil du udnytte denne chance for et historisk billigt fastforrentet lån? Så kontakt Sparekassen Sjælland-Fyn for at høre mere om dine muligheder.
Del det på