05. okt. 2023

Skat eller rabat? Nyt værktøj hjælper boligejere med ejendomsvurderinger


De nye offentlige ejendomsvurderinger har skabt forvirring blandt landets boligejere. For hvilken boligskat gælder pr. 1 januar 2024?


På Boliga’s søstersite DinGeo er der nu hjælp at hente. Her kan boligejere se, hvad de nye vurderinger konkret betyder i kroner og ører for deres bolig. Tilsvarende kan potentielle købere få vital viden om, hvad boligskatten fremadrettet vil være for drømmeboligen.


På DinGeo har Boliga i forlængelse af de nye ejendomsvurderinger netop tilføjet oplysninger om den nye boligskat for 2024 på den enkelte bolig. Boligejere kan dermed se, hvad de nye vurderinger betyder for boligskatten. Bliver det en skattelettelse eller en skatterabat? Og måske endda en kompensation?


Værktøjet på DinGeo er unikt, da det som det eneste sted samler både den gamle og den nye boligskat, og giver et fuldstændigt overblik. Man skal blot indtaste adressen på en bolig, og al relevant information dukker op. Helt gratis.


 

Nyttig for både boligejere og købere


Værktøjet er simpelt og nemt at bruge. Er den nye boligskat i 2024 lavere end i 2022, vil skattelettelsen fremgå af undersiden ”Boligskat” på DinGeo.dk. Omvendt vil siden i tilfælde, hvor boligskatten stiger, vise den ”skatterabat”, som boligejeren vil få frem til at boligen sælges. Har man betalt for meget boligskat tidligere år, kan man også se om man er berettiget til kompensation og få penge tilbage i skat.


Værktøjet skaber også gennemsigtighed for nye boligkøbere, der let og konkret kan se den nye boligskat på den potentielle drømmebolig. Beløbet fremgår under fanen ”Boligskat 2024” og gælder ved køb af bolig efter 1. januar 2024.


Vi giver boligejere nem og overskuelig indsigt i, hvad de nye offentlige vurderinger betyder for boligskatten i konkrete kroner og ører. Tilsvarende kan boligkøbere få vital viden om deres fremtidige boligøkonomi ved at se hvad boligskatten vil være fra 1. januar 2024”, fortæller Carsten Rysgaard, CEO for Boliga og DinGeo.Boligmarkedets vidensbank 


Hos Boliga er det en grundlæggende vision at være til gavn og nytte for boligejere- og købere. Som landets største uafhængige boligsite ligger det i virksomhedens DNA at tilvejebringe og vise så meget relevant information om boligerne som overhovedet muligt.


Hos Boliga er det vores ambition at skabe transparens og dele viden - til gavn for alle med interesse i boliger. I forbindelse med de nye offentlige ejendomsvurderinger, synes vi, at det er yderst interessant at oplyse, hvad vurderingerne betyder for boligejeren og helt konkret for boligskatten. Vi har derfor opdateret boligvisningerne på Boliga med de nye vurderinger, og på DinGeo gået skridtet videre med et unikt overblik over den tidligere, nuværende og fremtidige boligskat”, fortæller Carsten Rysgaard, og henviser til, at Boliga har en lang tradition for at vise mest om de enkelte boliger.


Vi har tradition for at arbejde med meget store datamængder, og vise alle offentlig tilgængelige aspekter af en bolig. Det gør særligt købere i stand til at vurdere alle egenskaber ved en potentiel bolig – både de gode og de mindre gode. Boligkøb er jo blandt de største beslutninger, som mennesker tager i livet. Hos Boliga synes vi, det er vigtigt at også køber er klædt bedst muligt på i forbindelse med en bolighandel” slutter Carsten Rysgaard, CEO for Boliga og DinGeo.


Fakta:
Beregninger af boligskat på DinGeo er foretaget på basis af de nye offentlige ejendomsvurderinger fra Vurderingsstyrelsen.


Om DinGeo:
DinGeo samler geodata og præsenterer dem i et let og overskueligt format. Billedligt talt, henter DinGeo geodata fra støvede og utilgængelige arkiver beregnet udelukkende til dataeksperter og frigiver dem til almindelige danskere. Boligejere kan med DinGeo lære mere om egen bolig og lokalområde.Prøv det nye værktøj her

Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga