Foto: Claus Borg & Partner // Ivan Eltoft Nielsen
09. Sep. 2021

”Townhouses” rykker ind i toppen af Københavns boligmarkedI løbet af den seneste måned har to byhuse meldt sig på Københavns boligmarked med priser, der placerer dem i den absolutte top.

Først var det et 369 kvadratmeter stort hus – inklusiv tidligere michelinrestaurant - på Christianshavn, der til en pris på svimlende 48 millioner kroner indtog pladsen som hovedstadens absolut dyreste ejendom til salg – og nu har endnu et af slagsen meldt sig. Til en pris på 32,5 millioner kroner er det nu Københavns næstdyreste bolig til salg – og dermed er der altså byttet godt ud i toppen af et af landets mest eksklusive boligmarkeder.

For begge huses vedkommende er der tale om såkaldte ”townhouses”, der som navnet måske antyder er et engelsk begreb for boliger med flere etager, og som deler vægge med naboerne, som vi kender det fra rækkehuse.

Men hvor der i historikken for særligt de engelske townhouses typisk ligger en fortid som rigere familiers billigere hjem i byen, er der for Københavns nyudbudte højdespringere altså ikke tale om et beskedent greb i de flestes lommer.

 

Se Københavns dyreste boliger til salg her


Overgaden Neden Vandet, Christianshavn
Pris: 48 millioner kroner


Foto: Claus Borg & Partner

På en af Københavns måske mest kendte gader ligger et byhus, der, da det for bare tre uger siden ramte det danske boligmarked, straks kunne kalde sig hovedstadens dyreste.

Ejendommen rummer den tidligere ikoniske michelinrestaurant Era Ora, og byder derudover på udsigt til Vor Frelsers Kirke, ti meter bolværk og et boligareal på 369 kvadratmeter – der til kommer flere terrasser og erhvervsarealet, der altså er indrettet som restaurant.

 
Se byhuset her


Silkegade, København K
Pris: 32,5 millioner kroner


Foto: Ivan Eltoft Nielsen

Adressen bliver nærmest ikke mere central end for Københavns dyreste ejerlejlighed og hovedstads kommunens samlet set næstdyreste bolig til salg lige nu. Lejligheden har nemlig hjemme cirka midt mellem Kongens Nytorv og Rundetårn.

Foruden den eksklusive beliggenhed får man ifølge Boliga.dks oplysninger også en 291 kvadratmeter stor lejlighed fordelt på tre etager og med tre tagterrasser.

 
Se lejligheden her


Toldbodgade, Frederiksstaden
Pris: 32,5 millioner kroner


Foto: Claus Borg & Partner

Dette townhouse ligger nærmest i Dronningens baghave med udsigt til Operaen og har altså netop placeret sig side om side med Københavns dyreste lejlighed – som den næstdyreste bolig til salg i hovedstaden.

Huset er en del af de såkaldte Engelske Rækkehuse og rummer næsten 300 kvadratmeter bolig fordelt på intet mindre end ti værelser. Ifølge salgsopstillingen er kvadratmeterne blandt andet indrettet med herreværelse, opholdsstue, fitnessrum og et stort køkken-alrum.

 
Se byhuset her
Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga